Haber

Selçuk Bayraktar, Türk astronotun yolculuğunu takip etmek için Taksim Meydanı’na geldi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Başkanı Selçuk Bayraktar, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın yolculuğunu takip etmek için Taksim Meydanı’ndaki “kubbe çadır” adı verilen dev kubbeli planetaryuma geldi.

Bayraktar, burada yaptığı açıklamada, bugün uzaya ilk Türk astronotunun çıkacağını vurgulayarak, TEKNOFEST’te milyonlarca gence “Bir çocuk gelsin, uçağa dokunsun, belki uzayda çalışabilir” fikrini aşılamaya çalıştıklarını söyledi. ülkenin gelecekteki uzay programı.”

Bayraktar, “Bütün bu çaba, bu çaba gök vatanda özgür ve bağımsız olmamız için yapıldı. Ülkemizin tam bağımsız, müreffeh ve güçlü geleceği için yapıldı. Bugün yine buradayız. Gençlerimizi havacılık ve uzayda tarihi bir ana tanıklık edecek olan TEKNOFEST???? “O tarihi anı genç kardeşlerimizle Taksim Meydanı’nda şampiyonlarla birlikte izleyeceğiz. Geleceğe açılan böyle bir günde, büyük bir coşkuyla, dualarla kutlayacağız.” dedi.

“Bu mücadele devam edecek”

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’te yetiştirmeyi hayal ettikleri neslin işte böyle gençler olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“İlk yıllarda TEKNOFEST’i şöyle tanımlamıştık: ‘Kızım astronot olsun, oğlum uzaya gitsin’ diyenlerin festivali olan TEKNOFEST adını verdik. Bugün Alper kardeşler bir anlamda ilk Ülkemizin astronotları onlara rol model olacak. Sadece astronot veya pilotlukta değil, teknolojinin her alanında ülkemiz tam bağımsızdır ve bu çaba biz refaha kavuşuncaya kadar devam edecektir. Biraz önce burada yapılacak deneylerden biri. biyoteknoloji alanındaydı. Hatta öğrenci kardeşlerimizin önerdiği bir deney olduğunu duydum. Biz teknolojinin gelecekte gittiği yerde, çağdaş medeniyetler seviyesinde değil hatta ötesinde çalışacak nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. İnsanlığın ihtiyaç duyduğu her alanda, “Biz de bunu hedefliyoruz. TEKNOFEST’te bu hedefe büyük oranda ulaşıldı. O nesil artık burada. İlk astronotumuzu ve onun rol modellerini izlemeye geldim.”

Fergani Girişimi olarak bu yıl ilk uydularını uzaya fırlatacakları bilgisini paylaşan Bayraktar, alçak yörüngeli takımyıldızlar üzerinde çalıştıklarına dikkat çekti.

Bayraktar şunları söyledi:

“Yörünge transfer araçları üzerinde de çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi ülkemiz savunma sanayinde de büyük atılımlar gerçekleştirdi. Sadece insansız hava araçlarında değil. Ayrıca artık fırlatma çarpma sistemleri ve roketlerde de katı yakıtlı motorlar üretebiliyoruz. motorlar. Bunlar daha çok savunma sanayi alanında. Bizim de amacımız Fergani isimli bir kuruluş olarak fırlatma sistemleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca kamunun kurduğu firmalar da var. Tabii bunlar büyük yatırım gerektiren stratejik projeler. Sabır. Büyük bir sabırla ve açıkçası büyük ekipler ve özverili kadrolarla yürütülen projeler. Tıpkı insansız hava araçlarımızla 20 yıldır kat ettiğimiz ilerleme gibi. Aslında değerli. İşte o ekip ve ruhu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu