Haber

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, hurma soyma makinesi yapan “mucit kardeşleri” kabul etti.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, ailesi için hurma soyma makinesi tasarlayan 12 yaşındaki Muhammet Mert Gödek ile 8 yaşındaki Miraç Efe Gödek’i makamında ağırladı.

Vali Dağlı, anne Naciye ve baba Recep Gödek’i makamında ağırlayarak “mucit kardeşler” ile sohbet etti.

Aileyi tebrik eden Dağlı, “İyi yapılanların mutlaka bir karşılığı vardır. Başarılarınızın devamını dilerim.” dedi.

Dağlı, ilçede ve bölgede alternatif bir çalışma olarak hurma üretiminin arttırılması için neler yapılabileceği konusunda da çalışacaklarını belirtti.

Recep Gödek ise kendi imkanlarıyla üretim yaptıklarını ve çocuklarının tasarladığı hurma soyma makinesini duyduktan sonra aldıkları geri dönüşlerden memnun kaldıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın eşi, Emine Hanım, danışmanı aracılığıyla çocukları arayıp tebrik etti ve ürün hakkında bilgi aldı, devletimizin her şeyi takip ettiğini, güzel şeylerin olduğunu, arkasında olduğunu gösterdi. terimleri kullandı.

Miraç Efe de Vali Dağlı’ya onları kabul ettiği için teşekkür ederek, “Sizin gibi Cumhurbaşkanımızın eşi de bizi arayıp teşekkür etti. Ailece çok gurur duyduk. Bu bize iyi bir iş çıkarsa devletimizin yanımızda olacağını gösterdi. ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.” dedim.

TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğinde başlatılan DENEYAP Teknoloji Atölyesi öğrencisi Muhammet Mert Gödek de TEKNOFEST BLACK’a kardeşi ile birlikte tasarladıkları makine ile katıldıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. onlar takviye.

Vali Dağlı, ziyaretin anısına mucit gençlere ikramlarda bulundu ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

cukurca-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu