Haber

Konak’ın 5 buçuk milyonluk iki projesi yolda

Konak Belediyesi’nin Toplum İklim Derneği ile ortaklaşa hazırladığı “Klokalizasyon – İklim Değişikliğine Uyum için Yerelleştirme” projesi ile 104.785 Euro hibeli “SPACE – Farkındalık, İklim ve Çevre İçin” projesi Almanya’dan Hamm ve İtalya’dan Saluzzo Stratejik Ortaklık” AB projeleri, Konak Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı kararla başladı.

Konak Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısında tarihi bir karara imza atarak, Konak’ın yürüttüğü İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında yaklaşık 5 buçuk milyon TL hibe almaya hak kazanan iki projenin hayata geçirilmesini oybirliğiyle kabul etti. Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Projelerden ilki, Konak Belediyesi’nin Sosyal İklim Derneği ile birlikte hazırladığı “Yerelleştirme – İklim Değişikliğine Uyum için Yerelleştirme” projesi 150 bin Euro’luk hibe ile yola çıktı. Almanya’dan Hamm ve İtalya’dan Saluzzo belediyelerinin yer aldığı ve Konak Belediyesi’nin yine Sosyal Sosyal İklim Derneği ile proje ortağı olduğu ikinci proje olan SPACE – Farkındalık, İklim ve Çevre için Stratejik Ortaklık” projesi başladı. 104.785 Euro hibe ile. .

İklim değişikliği için uluslararası işbirliği

İklim değişikliği ile uyumlu yerel çözümlerin arandığı “Klokalizasyon – İklim Değişikliğine Uyum için Yerelleştirme” projesinde Konak Belediyesi ve Avrupa belediyeleri birlikte çalışacak. Ülkeler arası bir çalışmanın yürütüleceği proje kapsamında yapılacak çalışma gezileri ve eğitim seminerlerinin ardından düzenlenen çalıştay ile projenin çıktısı oluşturulacak. Yerel düzeyde iklim değişikliğine uyum planı geliştirmek ve yerelde uygulanacak stratejilere dijital kanallar aracılığıyla yön vermek amacıyla yürütülecek projede, iki Avrupa Birliği ülkesinden dört yerel yönetime ve yerel yönetimlere çalışma ziyaretleri düzenlenecek. uygun uygulamalar yerinde incelenecektir. Bu çalışma ziyaretlerinin ardından Konak’ta dezavantajlı kümelere ve sektör temsilcilerine eğitimler verilerek bir çalıştay düzenlenecektir. Çalıştay sonucunda Konak İklim Değişikliği Uyum Strateji Belgesi oluşturulacak ve bu strateji belgesi benzer çalışmaları yapmak isteyen belediyelerle dijital portal üzerinden paylaşılacak.

Konak, İklim Tepesi’ne ev sahipliği yapacak

“SPACE – Farkındalık, İklim ve Çevre İçin Stratejik Ortaklık” projesinde Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği’nin yanı sıra Almanya Hamm Belediyesi ve İtalya Saluzzo Belediyesi proje ortağı olarak yer alıyor. Proje kapsamında proje ortağı belediyeler arasında çalışma ziyaretleri düzenlenecektir. Konaklı gençleri ve çocukları için İklim Farkındalık Merkezi kurulacak. Ayrıca Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden 20 yerel yönetim temsilcisinin katılacağı İklim Zirvesi de Konak’ta yapılacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu