Haber

Parti merkezlerinde yoğun saatler! Milletvekili aday listeleri bugün saat 17.00’ye kadar teslim edilecek.

YSK’nın 14 Mayıs seçimleri takvimi devam ediyor. Takvime göre siyasi partilerin milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00’ye kadar YSK Başkanlığı’na teslim etmesi gerekiyor. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halk Kurtuluş Partisi ve Millet Partisi bugüne kadar milletvekil listelerini YSK’ya sundu.

LİSTEYİ YSK’YA İLK VEREN MHP OLDU

6 Nisan Cuma günü saat 22.00’de kamuoyuna açıklanan MHP Milletvekili aday listesi 7 Nisan Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye’den ilk aday oldu.

CHP GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE HAREKETLİ GECE

CHP’de 28. dönem milletvekili aday listesi için geri sayım sona erdi. Dün akşam başlaması beklenen CHP MYK toplantısı, ittifak partileri arasında çıktığı iddia edilen anlaşmazlıklar nedeniyle gece boyu ertelendi. CHP kadroları, listeyi kesinleştirmek için sabah saatlerinde toplantıya başlayabildi. Millet İttifakı çatısı altında bulunan Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti CHP listelerinden seçime girecek.

AK PARTİ FİNİŞ TAKIMLARINI OLUŞTURUYOR

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, milletvekili aday listesinin hazır olduğunu belirterek, “Liste hazır, son rötuşlar yapılıyor. Öğleden sonra 15.30-16.00 gibi vereceğiz, net değil.” sözlerini kullandı.

ERDOĞAN: SÜRPRİZ İSİMLERİMİZ DE OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak, “Mutlaka sürpriz isimler olacak. Önümüzdeki dönemin kabine ve üst yönetimi için şimdiden çalışmalara başladık. Bunların hepsini zamanı geldiğinde milletimizin bilgisine sunacağız.” dedi.

ortahisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu