Haber

Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği villa için yıkım kararı

İstanbul Bahçeşehir’de bulunan 14 villadan oluşan Şelale Evleri’nde Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından öldürüldü. Cinayetin ortaya çıkmasının ardından Garipoğlu Ailesi villadan çıkıp kiralamak istedi ancak kimse kiralamak istemedi.

Şelale Evleri için kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alındı. ‘Mahalle İnisiyatif Platformu’ villaların yıkım kararına itiraz ederek iptal davası açtı.

2021’DE YOK ETME KARARI VERDİ

Habertürk’ün haberine göre, 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, o sitenin 73 numaralı villasında Cem Garipoğlu tarafından öldürüldü. Cesedin bulunmasıyla başlayan soruşturmanın izleri Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni Cem Garipoğlu’na kadar ulaştı. Cinayet zanlısı Cem Garipoğlu’nu gözaltına almak için villaya giden polis, konutta çok sayıda delil buldu. O günden sonra Münevver Karabulut cinayeti Türkiye’nin gündeminde yer almaya başladı.

Cinayetin ardından Garipoğlu ailesi villadan taşındı. Garipoğlu ailesinin evi boşaltmasının ardından o villa emlakçıya kiralık olarak verildi. Villa yıllarca kiracı bulamamış.

2020 yılında Başakşehir Belediyesi, 14 villadan oluşan Şelale Evleri’nin 12 katlı apartmana dönüştürülmesi için İBB Meclisi’ne teklif sundu. Teklif, 2021 yılında AK Parti ve MHP tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Kentsel dönüşüm kapsamında Şelale Evleri Sitesi için yıkım kararı verildi.

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, “Villanın yıkılacağını bilmiyordum. yeni duydum İnşallah yıkılır” dedi.

Şelale Evler Sitesi ile ilgili bu yıkım kararının ardından Bahçeşehirli gönüllülerden oluşan ‘Mahalle Girişim Platformu’ villaların yıkım kararına itiraz ederek iptal davası açtı. Geçtiğimiz günlerde villaların bulunduğu yerde basın açıklaması yapan platform üyeleri, Bahçeşehir’deki Şelale Evleri’nde kentsel dönüşüm başlarsa diğer villalara da sıçrayacağını ve Bahçeşehir’in açık cezaevine dönüşeceğini söyledi.

etimesgutajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu