Ekonomi

Memur-Sen’den memur maaşlarına ilişkin düzenlemeye ilişkin açıklama

Memur-Sen’Yapılan açıklamada, en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması, 6’ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ne göre yüzde 6 zam yapılması ve maaş ve ücretlere enflasyon farkının eklenmesi gerektiği belirtildi.

Konfederasyondan memur maaşlarına ilişkin beklenen düzenlemeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, yeni yasama yılına giren TBMM’nin öncelikle memur maaşlarına ilişkin düzenlemeyi geçirmesi gerektiği belirtildi.

Mecliste ilk düzenleme memura verilen söz olmalı.Seçimler öncesi ibarenin yer aldığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ile ilgili, “En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Biz bu işin yasal olan Temmuz ayına kadar tamamlanması için gerekli talimatı bakanımıza verdik.‘ hatırlandı.

En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği, diğer kamu görevlilerinin maaş ve fiyatlarının ise muadili olarak artırılacağı belirtilirken, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda yapılacak yasal düzenlemenin 1 Temmuz itibarıyla hayata geçirilip yürürlüğe girmesi gerekiyor. Asgari memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesinin yanı sıra yüzde 6’lık zam ve enflasyon farkı da eklenmelidir. 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesine göre maaş ve ücretler.”

– 3600 ek gösterge düzenlemesi

İş barışı ve fiyat istikrarına vurgu yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu yıl yapılacak 7’nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerine kamu işvereni, sınıf, unvan ve kurumlar arasındaki maaş/ücret çarpıklığını giderecek, çalışma barışını ve liyakat sistemini sağlayacak bir skala düzenlenmesini içeren bir teklifle gelmelidir.” mevcut ekonomik ortam dikkate alındığında liyakat ve eğitimin önemi tartışma konusu haline getirilmemelidir.”

Açıklamada ayrıca 3600 ek gösterge yönetmeliği ile ilgili olarak şunlara dikkat çekildi:

“Konfederasyonumuzun talep ettiği ve Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ‘3600 ek gösterge hakkından şartları sağlayan ve şartları taşıyan tüm memurlarımızın faydalanmasını sağlayacağız’ sözü doğrultusunda, birinci derece için 3600 ek gösterge, kira 22 bin liralık düzenleme ile yetkili sosyal yardım görevlisi tarafından taraflarla istişare edilerek Temmuz ayına kadar hayata geçirilmesi önem arz ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu