Haber

Lionel Messi Altın Top ödülünü kazandı

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü Arjantinli futbolcu Lionel Messi kazandı.

France Football dergisi tarafından 1956 yılından bu yana dağıtılan ödül, Fransa’nın başkenti Paris’teki Chatelet Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törenin sunuculuğunu Sandy Heribert ve bir dönem Galatasaray’da forma giyen eski futbolcu Didier Drogba yaptı.

Katar’ın ev sahipliği yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin Milli Takımı ile şampiyonluk yaşayan 36 yaşındaki Messi, kariyerinde 8. kez bu ödülü kazandı.

Yapılan oylamada Norveçli Erling Haaland 2., Fransız Kylian Mbappe ise 3. sırada yer aldı.

İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati, en iyi kadın futbolcu ödülüne layık görüldü.

Haaland yılın forveti seçildi

Yılın forvetine verilen Gerd Müller ödülünün kazananı Manchester City’deki performansıyla Norveçli Erling Haaland oldu.

Geçtiğimiz sezon öncesinde Borussia Dortmund’dan İngiltere ekibine gelen Haaland, Premier Lig, Federasyon Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak takımının üçlük kazanmasında önemli rol oynadı. 23 yaşındaki futbolcu, tüm müsabakalarda çıktığı 53 maçta 52 gol kaydetti.

Yılın kulübü ödülü, erkeklerde Manchester City’ye, kadınlarda ise geçen sezon İspanya Ligi ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Barcelona’ya verildi.

Sezonun 21 yaş altı en iyi oyuncusuna verilen Kopa Kupası’nı Real Madrid’in İngiliz yıldızı Jude Bellingham kazanırken, yılın en iyi kalecisine verilen Lev Yashin ödülünü Aston Villa’nın Arjantinli kalecisi Emiliano Martinez kazandı.

France Football dergisinin 1956-2009 yılları arasında verdiği “Altın Top” ödülü ile FIFA’nın 1991-2009 yılları arasında seçtiği “Dünyada Yılın Futbolcusu” ödülü, 2010 yılında “FIFA Altın Top” adı altında birleştirildi. FIFA ve Fransa Futbol dergisi, 2016 yılında “FIFA Altın Top” yılın futbolcusu ödülü için ortaklığını sonlandırdı.

dazkiri-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu