Haber

İBB Lider adayı Murat Kurum’dan değerli açıklamalar

Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayın programında açıklamalarda bulunuyor.

Murat Kurum’un açıklamalarından satırbaşları:

“6 ŞUBAT’A KALBİMİZDEKİ BİR ACIYLA UYANDIK”

Bir yandan acıyla karşı karşıya kalıyorsunuz ama diğer yandan da müdahale etmeniz gerekiyor. Polis telsizi aracılığıyla iletişim kurulması için hızlı bir şekilde harekete geçtik. Ne diyeceğini bilmiyorsun. Kalbin dolu. Ama bir yandan da kucağında çocuğunun cesediyle bir baba yanıma geldi. ‘Allah devletimize zarar vermesin’diyor.

Biz bu acıyı yaşadık. Biz de dünyada eşi benzeri olmayan bir kampanya başlattık. Arama kurtarma ekipmanlarımızı sevk ettik. 11 ilde eş zamanlı arama kurtarma operasyonlarımıza başladık. Her gün bir ili ve ilçelerini dolaştık.

Ne üzücü bir tesadüf. Geçen gün helikopter kazasında şehit olan polis memurumuzun kardeşine yardım ulaştırdık.

14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen bir deprem. Biz iş kısmını yaptık, Genel Müdürlerimiz, Bakanlarımız sürekli illere yöneldi.

Allah’a şükür dünyada 3 ayda böyle bir çalışma yok. 180 bin konutun inşaatına başladık. Şimdi teslim ediyoruz. O günün üzüntüsünün yerini bugün anahtarına bırakan mutluluklarına şahit oluyoruz.

Depremden etkilenen kardeşlerimiz bir yıl sonra evlerine taşınıyor. Biz onlara verdiğimiz sözü her zaman tuttuk. Afet bölgesinden elimizi çekmeyeceğiz. Gezmediğimiz köy, kasaba kalmadı.

“650 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ”

5 yılda 650 bin konutu dönüştüreceklerini vurgulayan Murat Kurum, şöyle konuştu:

Naci hocamızla uzun zamandır görüşüyoruz. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın kabul ettiği bilim adamımızdır. Bu konuda sizinle çalışabilir miyiz diye sorduk. ‘Elbette’ söz konusu. İstanbul depremine karşı neler yapabiliriz diye sorduğumuzda bize ışık tuttu.

İstanbul’un dönüşmesi gerekiyor. İstanbul’u dönüştürmek zorundayız ve buna İstanbullular 31 Mart’ta karar verecek. Bu dönüşümde biz Büyükşehir Belediyesi olacağız, ilçe belediyelerimiz olacak, uzman görüşleri olacak, Haluk hocamızla birlikte çalışacağız. Kandilli ve Naci Görür hocamız.

“İSTANBUL’UN DİJİTAL İKİZİNİ KURACAĞIZ”

Siyasete yer yok. Partiler arasında ayrım yapamazsınız. Bu konuda endişe duyan tüm İstanbullular da aynı şekilde düşünüyor. Hazırladığımız projeler sadece maket değil inanın hepsi gerçek projeler. Sokaklarda insanları birleştiren İstanbul medeniyetini yaşadığımız, barış ve yeşil anlayışını ortaya koyacağız ve bu amaçla beş yıl içinde 650 bin evi dönüştüreceğiz.

İstanbul’un dijital ikizini yaratacağız. İstanbul’un afet riskini simülasyonla yöneteceğiz.

“MİLLETİMİZE FAYDA SAĞLAYAN HER PROJEYE DESTEK OLDUK”

Atatürk Havalimanı’na Afet Yönetim Merkezi kuracağız. Bakanlıklarla, merkezi hükümetle, muhalefetle neden kavga edelim? Ne kadar uyumlu çalışırsanız o kadar güçlü olursunuz. Herkesin İstanbul’un sorunlarıyla ilgilenmesini istiyorum. Milletimize fayda sağlayan her projeye destek verdik. Eğer milletimiz bundan faydalanacaksa neden uğraşalım ki? İmamoğlu’nun gündemi burayı bir basamak olarak görmek. Samimiyetinize kim inanacak? Merkezi yönetim ile yerel yönetimin uyumlu olması gerekiyor. Hatay depreminde Tekirdağ belediyesinde neler yaşandığını bilmiyor muyuz? Depremzedeleri kapı dışarı eden anlayış bu değil mi? Bunlar 28 Mayıs’ta oy kullandılar diye depremzedelerimizi küçümseyen insanlar değil mi?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu