Haber

Filipinler’de 6,8 büyüklüğünde deprem

– Filipinler’de 6,8 büyüklüğünde deprem

MANİLA – Filipinler’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin anları kameralara yansıdı. Deprem nedeniyle inşaat halindeki bir binanın modülleri düşerken, hasar gören AVM’de ise büyük panik yaşandı.

Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, yerel saatle 16.14’te ülkenin güneyindeki Mindanao Adası açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Merkez üssü Sarangani ilçesinin 34 kilometre güneybatısında olan depremin 72 kilometre derinlikte kaydedildiği bildirildi. Depremin, General Santos şehri, Güney Cotabato ve Davao del Sur eyaletleri dahil olmak üzere Mindanao Adası’nın yakın bölgelerinde kuvvetli bir şekilde hissedildiği belirtildi. Artçı sarsıntıların olabileceği belirtilirken tsunami uyarısı yapılmadı. Deprem anları birçok noktada kameralara yansıdı. İnşaat halindeki bir binadan kesilen parçalar düşerken, bir alışveriş merkezinde de büyük hasar meydana geldi. Can kaybı yaşanmadı.

Öte yandan Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü depremin büyüklüğünü ilk olarak 7,2 olarak açıkladı.

Pasifik Ateş Çemberi’nde yer alan Filipinler, deprem, tsunami ve volkanik patlamalardan en çok etkilenen ülkelerden biri olarak biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu