Ekonomi

Edirne Belediyesi ile DİSK Genel-İş Edirne Şubesi arasında ek protokol imzalandı

Edirne Belediyesi ile DİSK Genel-İş Edirne Şubesi arasında ek protokol imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Recep Gürkan, sendika yetkilileri ve personelinin katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde imza töreni düzenlendi.

Ek protokolle vergi kesintisi yapılan işçinin en düşük maaşı 15 bin 17 liraya çıkarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gürkan, her zaman personelin ve işçinin yanında olduğunu belirtti.

Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, “Eski bir sendikacı olarak emekçimi, çalışanımı, çocuğumu enflasyona mahkûm etmeyeceğim. Bunun için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.” terimleri kullandı.

Trakya Üniversitesi aday öğrencilere tanıtıldı

Trakya Üniversitesi’nde (TÜ) aday öğrencilere yönelik “tanıtım günleri” etkinliği düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte stantları ziyaret ederek akademik ve idari çalışanlardan bilgi aldı.

Tabakoğlu burada yaptığı konuşmada, TÜ’nün sağlam altyapısı, güçlü altyapısı ve uzman kadrosuyla yeni öğrencilerini dört gözle beklediğini belirtti.

Öğrencilerin akredite birimlerde okuma ayrıcalığına sahip olacaklarını kaydeden Tabakoğlu, “Öğrenci odaklı bir üniversitede eğitim görecekler. Kısacası Trakya Üniversitesi öğrencisi olmanın ayrıcalığını yaşayacaklar. Bu nedenle aday öğrencilerimizi davet ediyorum. Trakya Üniversitesi ailesinin birer üyesi olmak.” sözlerini kullandı.

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’23 sergisi

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’23 standı Trakya Üniversitesi’nde açıldı.

TÜ’den yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin yaz okulu döneminde betondan ürettikleri eserler, Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen sergide sergilendi.

TÜ Rektörü Prof. Erhan Tabakoğlu yaptığı konuşmada, geleceğin mimarlarının Edirne’deki Selimiye Camii’nin gölgesinde büyüdüğünü belirtti.

Öğrencilerin yaz okulunu verimli bir şekilde geçirdiklerini belirten Tabakoğlu, “Burada betonun sesini duydunuz, gördünüz, dokundunuz, kokladınız. Az önce betondan ürettiğiniz sanatsal ürünleri de gördük. Bu da sizin konuya hakim olduğunuzu gösteriyor. .” ifadelerini kullandı.

TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay da özverili yaz okulunu başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları verildi.

habersirvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu