Yaşam

Edebiyatseverler Kedili Tekke’de Buluştu

Osmangazi Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası tekrar ayağa kaldırma ismine en kıymetli projelerinden olan Kedili Tekke Millet Kıraathanesi’nde, ‘Hikaye Okumaları’ ile ‘Genç Şairlerle Başbaşa’ programları düzenlendi.

Muradiye Mahallesi’nde 16’ncı yüzyılda Pir Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi nedeniyle ‘Kediler Tekkesi’ olarak anılan tarihi bina, kısa müddette okuyucuların beğenilen yeri haline geldi. Bunun yanı sıra ilmin deneyimle harmanlandığı; çayın, kahvenin ve sohbetin mana bulduğu kıraathanenin şirin maskotları vatandaşlar tarafından çok sevildi.

Açıldığı günden bu yana bilhassa kitap okuma etkinlikleriyle öne çıkan Kedili Tekke’de son olarak ‘Hikaye Okumaları’ ve ‘Genç Şairlerle Başbaşa’ programları düzenlendi. Bursalı edebiyatseverlerin ağır ilgi gösterdiği Öykü Okumaları’nda müellif Ali Işık ‘Üç Günlük Dünyanın İkinci Günü’, Genç Şairlerle Başbaşa’da ise Abdulhalik Aker ‘Şehrin Şarklısı’ kitabı üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Sohbet tadında geçen aktiflik sonunda iştirakçilerin kitaplarını imzalayan Aker ile Işık, böylesine değerli bir programa mesken sahipliği yapan Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Kedili Tekke Millet Kıraathanesi’nin toplumsal muhtaçlığa karşılık verdiğini söyleyen Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, “Mesnevi Okumaları, Tefsir Okumaları, Genç Şairlerle Başbaşa ve Öykü Okumaları yapılan merkezimiz, kısa müddette hemşehrilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Burası, ulusal kültürümüzün ve misafirperverliğimizin yaşatıldığı bir yer oldu. Etkinliklerimiz yıl boyunca aralıksız devam edecek. Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’müzün toplumsal medya hesaplarını takip ederek, programlarımızdan haberdar olabilirsiniz. Kedili Tekke, 7’den 77’ye tüm okuyucularını bekliyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu