Haber

CHP Öztrak: Kılıçdaroğlu, Erbakan’ın kemiklerinin sızlamasına izin vermeyecek

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 5 ay önce Cumhur İttifakı’na katılacaklarını açıklayan Yeniden Servet Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 5 ay önce sorduğu soruları hatırlatarak, “Oğul Erbakan merak etmesin. Bütün bu sorular lazım. 13. Başkan tarafından cevaplanacak.” Oğlumuz Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Peder Erbakan’ın kemiklerinin sızlamasına izin vermeyecek” dedi.

CHP Öztrak, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in “Tehdit ediliyorum” açıklamasını hatırlatan Öztrak, “Peki, Hasret Hanım neden tehdit ediliyor? Çünkü ‘Ailenin Korunması ve Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ dediği için Öztrak. Kadına karşı kırmızı çizgimizdir’ diyerek, “İttifak müzakerelerine yönelik bir yasa, ittifak müzakerelerine malzeme olarak kullanılamaz. Peki saray bu tehditlere, bu saldırılara neden sessiz kalıyor? Çünkü tek adam rejimimin başı koltuk telaşına düştü. Tek önceliği, değeri ne olursa olsun koltuğunu korumaktır. Koltuk için fedakarlık.” “Yıkmayacağı kimse yok, feda etmeyeceği ilke ve bedel yok. Erdoğan, koltuğundan kalkmamak için partisinin küme genel başkan yardımcısını feda etmeye hazır. Hasret Hanım kendini yalnız ve yorgun hissetmesin. Bu ülkenin tüm vicdanı onunladır” dedi.

‘OĞLU ERBAKAN BEKLEMEYİN’

Millet İttifakı’nın “Ortak Politikalar Konsensüsü”nü gösteren CHP’li Öztrak, “Millet İttifakı olarak dersimize iyi çalıştık. Ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı, ne zaman yapacağımızı programladık. Ortak Politikalar Uzlaşması Hukuktan adalete ve yargıdan kamu yönetimine, yolsuzlukla mücadeleden ekonomiye, finans ve istihdamdan afet yönetimine kadar 9 ana başlık altında 2.300’den fazla somut hedef, politika ve proje belirledik. Cumhur İttifakı’nda böyle bir plan, program hazırlığı, böyle bir plan, program… İttifak ile Refah Partisi arasında imzalanan protokolde yer alan şu ifadeye bakın: ‘Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın hazineyi finanse etmede önündeki engeller kaldırılacak.’ Hazine’nin emsal düzenlemelerle kısa vadeli avansına ‘Para basmanın önünü yeniden açacağız’ diyorlar. Sonra 1994 krizini iyi geçirmişsin.Fatih Erbakan 5 ay önce Konya’da Erdoğan’a şöyle diyordu:’20 yıldır yolsuzlukla, yoksullukla mücadele noktasında’ Ama Erbakan oğlu üzülmesin.13.Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tüm bu soruları yanıtlayacaktır. Erbakan Peder’in kemiklerinin sızlamasına izin vermeyecektir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu