Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Karasu ve Adem Hatay.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Suat Özçağdaş, Ulaş Karasu, Erhan Adem; Bugün HatayKarasu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014’te açıkladığı şeyler: Hatay ‘nin çılgın projesi Amanos Tüneli… AK Parti’nin resmi sitesinde hâlâ bu var. Yıl 2014. Aynı şekilde 2018 yılında da Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan diyor ki, ‘Amanos Tünellerinin projelerini hazırladık. ‘Amanos Tünellerine başlayacağız.’ Temsilcimizin de söylediği gibi İstanbul’dan İskenderun’a, Belen Girişine kadar yapılan otoyol Antakya’ya ulaşamadı. Hatay-Antakya bağlantısı yapılamadı. Görünen o ki Türkiye Cumhuriyeti’nin 38 kilometrelik yolu yapmaya gücü yetmiyor. Bu yolda özellikle akşam saatlerinde 1 buçuk saatlik tıkanıklıklar yaşanıyor. Depremin olduğu gün bu yol 8-9 saat açılamamıştı. “Beyin sarsıntısı yardımı bu şekilde ulaştırılamaz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Ulaş Karasu, Erhan Adem ve Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur bugün Hatay’a gitti. CHP heyeti burada BelenTrafik sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

MEHMET GÜZELMANSUR: “SIRADAN BİR GEÇİT OLDU AMA BELEN GEÇİDİ DEĞİL”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur şunları söyledi:

“Gördüğünüz gibi Belen , Hatay’ın kanayan yarası gibidir. Sırf bu 1-2 kilometreyi geçmek için bile insanlar artık Belen geçidi değil, ‘acıların geçidi’ haline geldi. Sayın Başkan Yardımcımıza bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Buraya geldiler. 1200 kilometreyi kapsayan 38 kilometrelik Sarımazı-Antakya yolunu burada yapamazlar mı? 9 ilçeyi birbirine bağlayan yol maalesef akşam 1-1,5 saatte ancak geçilebiliyor. Trafik yoğunluğu açısından Türkiye’nin en kalabalık noktalarından biridir. Ve burada hala 1957-1967’de çizilen yolu kullanmak zorundayız. Bunu depremde de gördük. Deprem sırasında Belen yolunun kapanması nedeniyle acil yardımlar 1-2 gün geç ulaşmak zorunda kaldı. Maalesef Hatay çok çaresiz ve yalnız kaldı.”

ULAŞ KARASU: “AKP HÜKÜMETİ, DESTEKÇİLERİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN KAYBOLMUŞ BÖLGELERDEKİ ULAŞIM NOKTALARINA GEREKSİZ YATIRIMLAR YAPIYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu şu açıklamayı yaptı:

“HATAY-ANTAKYA İLETİŞİMİ YAPILAMADI. TÜRKİYE CUMHURİYETİ 38 KİLOMETRELİK YOLU İNŞA ETMEK İÇİN YETERLİ GÖRÜNMEYOR”

Cumhurbaşkanı’nın 2014’te açıkladığı ‘Hatay’ın çılgın projesi Amanos Tüneli’… Halen AK Parti’nin resmi internet sitesinde yer alıyor. Yıl 2014. Aynı şekilde 2018 yılında da Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan diyor ki, ‘Amanos Tünellerinin projelerini hazırladık. ‘Amanos Tünellerine başlayacağız.’ Milletvekilimizin de dediği gibi İstanbul’dan İskenderun’a, Belen girişine kadar yapılan otoyol Antakya’ya ulaşamadı. Hatay-Antakya bağlantısı yapılamadı. Görünen o ki Türkiye Cumhuriyeti’nin 38 kilometrelik yolu yapmaya gücü yetmiyor. Bu yolda özellikle akşam saatlerinde 1 buçuk saatlik tıkanıklıklar yaşanıyor. Depremin olduğu gün bu yol 8-9 saat açılamamıştı. Beyin sarsıntısı yardımı bu şekilde ulaştırılamaz.

“10 YIL BOYUNCA BU YOLA BAŞLAYACAĞINIZI BELİRTİYORSUNUZ. NE BEKLİYORSUNUZ?”

Aynı zamanda yol her zaman tehlike oluşturur. Kazalar ve ölümler her zaman meydana gelir. Belen resmen ilçemizin ortasında bir tehdit olarak duruyor. Şimdi yetkililere seslenmek istiyorum: ‘Bu yolun projesi hazır’ diyorsunuz. 10 yıl boyunca bu yola başlayacağınızı söylüyorsunuz. Ne için bekliyorsun? Amanos Tünellerini neden yapmıyorsunuz, neden hayata geçirmiyorsunuz? Bu konuyla ilgili planınız nedir? Meclis sorusuna son cevabınız: ‘Projeler tamamlanıyor, tünellere başlayacağız.’ 10 yıl önce de aynı şeyi söylüyordun. Burayla ilgili planlarınız, projeleriniz var mı? Peki burayı yapmak için daha ne bekliyorsun? Aslında tünel inşaatı uzun vadeli bir inşaattır. Bugün bu tünele başlarsanız 10 yıllık bir süreyi kapsayacaktır. Yaptığınız tünellerde bu dönemi görüyoruz. Hatay halkından, Antakya’dan, Defne’den, Samandağ’dan talebimiz bu tünellerin bir an önce başlatılması ve otoyolun Antakya’ya bağlanmasıdır. Buradaki trafik yükü azalacak, vatandaşlarımız sağlıklı ulaşım koşullarına sahip olacak ve deprem bölgesinde tekrar yaşayabileceğimiz depremlerde bu tür sorunlar yaşanmayacaktır. En kısa sürede yetkililere sesleniyoruz. Hatay terk edilmiyor. Hatay’da yaşayan 2 milyon vatandaşımız evsiz değil. Yetkililerin burada yapması gereken, ihaleyi yapıp süreci bir an önce başlatmaktır.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu