Ekonomi

Borsa İstanbul haftanın son iş gününe nasıl başladı?

Investing.com – BİST 100 Endeks güne yüzde 0,3’lük hafif yükselişle 8.040 puandan başladıktan sonra 8.000 puanın altına geriledi. Daha sonra toparlanma işaretleri veren endeks, sabah seansında 8.000 puanda tutunmaya çalışıyor.

Dünkü süreçlerin son saatlerinde sert satışlarla düşüşe geçen BIST 100, açılışta elde ettiği kazanımların geri verilmesiyle günü %0,1’lik kısmi kayıpla kapattı. Mevcut durumda endeksin haftalık bazda yarım puanlık yükselişini sürdürdüğü görülüyor.

BIST 100’de günün ilk saatlerinde primli hareket eden hisse senetleri arasında; Sasa, AHGAZ, TATEN, HECT’lerVe KMPUR gerçekleşti. SASA dünkü yüzde 7’ye yakın fiyat artışını sürdürerek sabah seansında bir yüzde 7 daha yükselerek 38 TL bandına adım attı.

BIST 100’de ilk saatlerde kayıplar sınırlı kaldı EKGYO, MAVİ, TCELL, SÖKMVe SDTTREn çok hisseler düştü.

Sektör bazında bakıldığında sigorta, sporVe petrokimyaŞubelerinin güne avantajlı başladığı görüldü. İletişimİlk dönemlerde en çok düşüş yaşayan segment olurken, daha sonra HoldingVe binagelmek.

Güne yansıyan gelişmelerle yıl sonu tüketici fiyat endeksi tahmini %42,04 olarak açıklandı. Goldman Sachs ise son notunda şunları söyledi: enflasyonun Beklenenden daha hızlı düşebileceğini öngördü. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, medyada yer alan iddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gaye Erkan “Beni ve Bankamızı suçlayan asılsız haberler kesinlikle kabul edilemez. “Sorumlulara karşı gerekli yasal haklarımı kullanacağım.”Bir açıklama yaptı.

InvestingPro ile Yatırımlarınızı Zirveye Taşıyın!

InvestingPro ile borsa bilgileri, gerçeğe uygun değer, sağlık durumu ve profesyonel grafikler dahil, yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlara erişin! InvestingPro’yu seçtiğiniz plana göre %60’a varan indirimle almak için indirim kuponlarımızı kullanabilirsiniz. Yıllık abonelikte INVTROZEL1A , iki yıllık abonelik için INVTROZEL2 Kodu kullanabilirsiniz. 31 Ocak’a kadar geçerlidir.

haber-hozat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu