Haber

“Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz”

İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Levent Uysal, “Ülkemizin, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemdeyiz” dedi.

Pazar günü Taksim İstiklal Caddesi’nde yaşanan, 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 81 kişinin ise yaralandığı terör saldırısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Nişantaşı Eğitim Vakfı Lideri Dr. Levent Uysal, Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaçlık duyduğu devirde olduğunu söyledi.

Terörün dininin, lisanının, milliyetinin olmadığının altını çizen Dr. Uysal, “Türkiye ne zaman bağımsız ve ileriye dönük bir adım atacak olsa terör belası muhakkak ülkemizin yolunu kesmeye çalışacak hareketlerde bulunuyor. Ancak biz böyle olaylara karşı her zaman daha da kenetlenerek, güçlenerek cevap veririz. Bu tip hareketler bizi asla yolumuzdan çeviremez. 21. Yüzyıl muhakkak Türkiye’nin yüzyılı olacaktır” diye konuştu.

“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’nin son zamanlarda gerçekleştirdiği dış politika ve savunma sanayii atılımlarına dikkat çeken Dr. Uysal, “Türkiye yıllardan beri ilk defa savunma sanayiinde teknoloji ihraç eden ülke oldu. Ülkemiz bölgede kurulan oyunun aktörü olmaktan çıktı, oyun kurucu haline geldi. II. Karabağ Savaşı ve Rusya- Ukrayna Savaşı’ndaki pozisyonumuz malum. Bu da belirli ki birilerini rahatsız etti ve o birileri tekrar düğmeye bastı. Lakin bu türlü olaylar bizi millet olarak yolumuzdan asla geri çeviremeyecek. Türkiye yanlışsız bildiği yolda ilerlemeye devam edecek” tabirlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu