Haber

Başkan Fırat’tan Kılıçdaroğlu’nun “Samsat” iddiasına yanıt

Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir televizyon programında, ilçelerinde 2017 ve 2018’de meydana gelen depremler sonrası evi yıkılan vatandaşlara evlerin teslim edilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. gerçek.

Halil Fırat, gazetecilere verdiği demeçte, ilçede 2017 ve 2018 yıllarında iki farklı deprem meydana geldiğini ve ilçenin neredeyse tamamının yıkıldığını kaydetti.

Evini devlete yaptırmak isteyen tüm vatandaşların konutlarının hızla yapıldığını kaydeden Fırat, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız konutlarında yaşıyor. ‘Asrın afeti’ olarak anılan 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden Adıyaman da çok etkilendi. Büyük yıkımlar oldu. 40 bine yakın kişiyi ağırlıyoruz.” şu anda normal nüfusu 7-8 bin olan ilçemizde. Beyin sarsıntısı yaşayan Samsatlı kardeşlerimiz Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına katılarak yüzlerce kişinin hayatını kurtardı.”

“Samsat’ta 1500’e yakın konut yapıldı”

Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı programda Fırat, depremzedelerin meskenlerinin teslim edilmediğini söyledi.

“İlçemizde 3 yılı aşkın süredir depremzede olan kardeşlerimiz evlerinde yaşıyorlar ve Sayın Kılıçdaroğlu ve masadaki tüm arkadaşları ilçemize gelip gerçekleri kendileri görsünler. Yorumlarını bırakıyoruz. Samsat’ta bugüne kadar 1500’e yakın konut yapıldı. Evini yaptırmak isteyen vatandaşlarımız sorun çıkarmayan vatandaşlarımız, “Mahkemeye gitmeyen vatandaşlarımızın konutları hemen teslim edildi. Utanma yok. Sayın Kılıçdaroğlu’nun vatandaşa girip kendi başına gözlem yapmadığını, 3 yıl geriden geldiği için yanılttığını veya böyle bir açıklama yaptığını, 3 yıl önce Samsat’ın kurallarını açıkladığını düşünüyorum.”

haber-eyyubiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu