Haber

AK Parti Kartal Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Öztekin kimdir?

Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda, partilerin adayları tek tek açıklanıyor. AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Murat Kurum’u, Kartal Belediye Başkanı adayı ise Mevlüt Öztekin oldu.

AK PARTİ KAĞITHANE İLÇE BELEDİYE ADAYI MEVLÜT ÖZTEKİN KİMDİR?

1981 yılında Aslen Sivas Koyulhisar’da doğan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Kağıthane’de tamamladı. 1999 yılında Kağıthane İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2005 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında öğrenci fakülte başkanlığı ve gençlik örgütlerinde aktif olarak görev yaptı.

2005-2009 yılları arasında özel sektörde yazılım mühendisi olarak çalışan Öztekin, bu dönemde kurumsal kaynak planlama programları üzerine uygulamalar geliştirdi.

SİYASİ KARİYER

Aynı zamanda 2005-2008 yılları arasında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Siyasi kariyerini sürdüren Öztekin, 2005-2008 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Kağıthane Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. 2009-2014 yılları arasında Kağıthane Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü ve üniversitede “algoritma ve veritabanı” konusunda fahri dersler verdi.

Sivil toplum kuruluşlarında da aktif görev alan Öztekin, birçok mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. AK Parti Kağıthane 6. Olağan İlçe Kongresinde İlçe Lideri seçildi ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kağıthane Belediye Başkanı olarak göreve başladı. Görevini sürdüren Öztekin, AK Parti tarafından yeniden Kağıthane Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Seçimlerinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu