Haber

Adana’da Oynayan Çocuğa Yorgun Kurşun Vuruldu

ADANA’da sitesinin bahçesinde oyun oynayan Meliha Beray Ergün (6), sırtına isabet eden yorgun kurşunla yaralandı. Mermisinin ameliyatla çıkarılmasının ardından 2 gün yoğun bakımda kalan talihsiz çocuk, ailesi tarafından kaldırıldığı hastanede hayati tehlikeyi atlattı. Anne Canan Ergün (34), “Silah sesini duymadık, nereden geldiğini de anlayamadık. Kutlama yaparken silah kullanmamalıyız, canımız yanmasın.”

Olay, 28 Temmuz günü saat 21.00 sıralarında Seyhan ilçesine bağlı Aydınlar Mahallesi’nde meydana geldi. Canan Ergün, kızı Meliha Beray Ergün’ü oyun oynaması için malikanesinin bahçesine çıkardı. Bir süre arkadaşlarıyla oyun oynayan Meliha Beray, bağırarak annesinden yardım istedi. Sırtındaki kanamayı gören anne Ergün, kızını alarak Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yapılan kontrolde Meliha Beray’ın sırtına yorgun mermi isabet ettiği anlaşıldı. Sırtındaki kurşunu ameliyatla aldıran Meliha Beray, 2 gün ağır bakımda kaldıktan sonra servise kaldırıldı.

Olayı anlatan Canan Ergün, “Birden bağırarak oyun alanına yığıldı. Bir şey battı zannettik. Kızım bile kendisini böcek ısırdı sandı öyle söyledi. Hastaneye vardığımızda baygındı. Ultrason çektirdik ve mermi isabet ettiğini öğrendik. İnanamadık. İnanamadık.” “Silah sesini duymadık, nereden geldiğini anlayamadık. Mermi çıkarıldı, tedavisi sürüyor. Çok şükür hayati tehlikesi yok.”

Silah kullanımına karşı yetkililerin önlem alması gerektiğini kaydeden anne Ergün, “Oturduğumuz bölgede her gün silah sesleri duyuyoruz. Artık evimizin önünde çocuklarımızı oynatamaz mıyız? onlar da korkuyor, aşağı inemiyor. Benim kızım daha 6 yaşında ve bundan sonra nasıl adapte olur bilmiyorum. Kutlamalarda silah kullanmayalım, canımız yanmasın” dedi.

bozkirajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu