Haber

Van’ın Özalp ilçesinde buğday ve arpada yüksek verim bekleniyor

Van’ın Özalp ilçesinde 92 bin dekarlık alanda ekilen buğday ve arpada ilkbaharda etkili olan yağışlar sayesinde yüksek verim bekleniyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Feyzullah Tekiner, tarlaları inceledikten sonra yaptığı açıklamada, bu yılki bahar yağmurlarının buğday ve arpaya ilaç olarak geldiğini söyledi.

Yağışlarla birlikte toprağın suya doyduğunu belirten Tekiner, “Buğdayın ekim dönemi ve kış ayları kurak geçti. Bahar yağışları beklenenden fazlaydı. Ekilen ürünlerde bir sıkıntı olmadı. Bahar yağmurları çok iyi geldi. buğday ve arpanın gelişimi.” söz konusu.

Bereketli bir yıl beklediklerini ifade eden Tekiner, “Buğday ve arpa başakları çıktı, verim çok iyi. Bu yıl diğer yıllara göre çok daha yüksek verim almayı umuyoruz. Mevcut başaklar çok dolu. Hasat zamanı yaklaşıyor. buğday, arpa, dekara 600 kilogramın üzerinde verim, olmasını bekliyorum” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Şayettin Ceylancı, yağışın tarım ürünleri açısından önemine değinerek, “Geçen yıl sıkıntılı bir dönem geçirdik. Bu yıl etkili olan yağış üreticimizin yüzünü güldürdü. Hem verim açısından hem de verim açısından çok verimli geçti. ot ve tahıl Hasat dönemi çok yakın, onu da tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu