Ekonomi

TMSF uyardı! Bankada parası olanlar dikkat

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, hak sahibinin son talep, işlem veya herhangi bir yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içinde aranmayan mevduat, katılım fonu, emanet ve bankalardaki alacaklar için zamanaşımı süresinin 31 Mayıs olduğunu duyurdu. 2024, 2013 yılından bu yana olan dönem için.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Bankacılık Kanunu’nun 62’nci maddesi yeterlidir; bankalardaki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların, hak sahibinin son talep, işlem veya herhangi bir yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içinde aranmaması kanuna tabidir. sınırlamalar.

Söz konusu konunun uygulanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğin 8’inci maddesi uyarınca zamanaşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesi Şubat ayı başı itibarıyla bankaların kendi internet sitelerinde yayımlandı. ve konsolide olarak TMSF ve Kurumsal Birliklerin internet sitelerinde (Türkiye Bankalar Birliği http://www.tbb.org.tr/tr, Türkiye Katılım Bankaları Birliği http://www.tkbb.org.tr) yayınlanmaktadır. mayıs sonuna kadar.

Bu kapsamda http://www.tmsf.org.tr ana sayfasında ve Kurum ve Kuruluşların Dernek ve İnternet sitelerinde yer alan “Son Kullanım Tarihi Sorgulama” bölümünden 2013 yılından bu yana aktif olmayan hesapların listeleri sorgulanabilmektedir. Mayıs ayı sonuna kadar bankalar.

Listede adı bulunan hak sahiplerinin, hesaplarının işleme alınması için 14 Haziran tarihine kadar ilgili banka şubelerine veya Genel Müdürlüklere başvurmaları gerekmektedir. “Bu tarihe kadar işleme alınmayan hesaplar, zamanaşımı nedeniyle Fona gelir kaydedilecektir.”

haberbuyukcekmece.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu