Haber

Sumudica: ‘Tüm Türkiye’ye duruşumuzu gösterdik’

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica ise, “Bugün duruşumuzu tüm Türkiye’ye gösterdik. Eleştiriler de var. Sanki sadece Fenerbahce’ye karşı iyi oynadık. Bugün Galatasaray’a karşı da iyi mücadele ettiğimizi herkese gösterdik. Ben düşünmüyorum” dedi. Kimin şampiyon olacağı umrumda değil.”Değil” dedi.

Süper Lig’in 23. haftasında Gaziantep FK, deplasmanda Galatasaray’a 2-1 mağlup oldu. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maçı değerlendiren Marius Sumudica, “Bugün gerçekten iyi bir oyun sergiledik. Galatasaray daha çok duruma girdi. Yedek kulübesine baktığınızda Zaha oyuna girdi. Takımımla gurur duyuyorum. Çünkü bugün son dakikaya kadar mücadele ettik. Son 5 dakikaya baktığınızda Galatasaray bazı oyunculara zaman kaybettirmeye çalıştı. Bir teknik direktör olarak bu benim için iyi bir şey. Bugün duruşumuzu tüm Türkiye’ye gösterdik. Bazı eleştiriler de var. “Fenerbahçe’ye karşı iyi oynadık. Bugün Galatasaray’a karşı da iyi mücadele ettiğimizi herkese gösterdik. Şampiyon kim olacak?” Okan Koç çok sevdiğim bir insan. Benim için önemli olan takımımı ligde tutmak. Hak eden Süper Lig’i kazansın. Oyuncularımı savaşçı zihniyetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Ben Rumen antrenörüm. Türkiye’de çalışmak kolay değil ama bugün savaşçı zihniyeti gösterdik.” dedi.

“KAYSERİ MAÇINDA İYİ BİR ATMOSFER YARATMALARI GEREKİYOR”

Gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında taraftarlardan destek istediğini söyleyen tecrübeli teknik adam, “Bizim bir sözümüz var, sizin de var. Düşmanın sözü. Düşman edinmek istemiyorum. Çok zor.” Bir Anadolu takımının 4 eksik oyuncusuyla gelmesi. Bizim takıma baktığımızda 11 oyuncumuzun 4’ü eksik. Karşı takımla rekabet edebilmek için.” “Taraftarlarımıza şu mesajım var. Önümüzdeki hafta Kayseri ile oynayacağız. Kayseri maçında yeterli atmosferi yaratmaları gerekiyor. Şu ana kadar 23 puan topladık. Sezon sonunda 40-41 puan toplayacağımızı düşünüyorum. Ligde kalacağımızı düşünüyorum. Bunun sonunda bana inananlara teşekkür edeceğim” dedi. .

“KAYSERİSPOR MAÇINDA KEYİFİN NASIL OLACAĞINI GÖSTERECEĞİM”

Gol sevinciyle ilgili açıklama yapan Sumudica, “Bu aslında benim totemimdi. Çok sevindiğinizde Allah sizi cezalandırabilir. Sonuçta biz Galatasaray’a karşı oynuyoruz. Bunu 20 yıllık kariyerim boyunca hep yaşadım. Galatasaray’ı tanıyorum, bu da benim totemim. Nasıl mutlu olunacağını, nasıl mutlu olunacağını biliyorum.” “Kayseri maçında kutlamalarımı göstereceğim. Bazen sosyal medyada futbolu bitirebiliyorlar. O yüzden pek sevmiyorum. Biliyorsunuz ben düzgün bir insanım. İnsanlarla fotoğraf çekiyorum ama çekmiyorum.” Kışkırtıcı olması hoşuma gitmiyor. Bu yüzden sosyal medya hesaplarını kullanmıyorum” dedi.

“İKİ TAKIM GÜZEL BİR SİNEMA GÖSTERİSİ YAPTIK”

Her iki takımın da iyi bir mücadele ortaya koyduğunu belirten Sumudica, “Hakem hakkında konuşmak için maçı izlemem lazım. Kendi adıma çok mutluyum, en azından bugün sarı kart görmedim. Bana rahatlıkla kart verebilirler. Kart. Galatasaray son dakikaya kadar savaştı ve inandı. İki takımın bütçelerini karşılaştıramayız.” “Bugün her iki takım da güzel bir film gösterdi. Biz de oyunculara destek veriyorduk. Herkese güzel bir futbol deneyimi yaşatmaya çalıştık” dedi.

“TÜRK PASAPORTU ALMAK İSTİYORUM”

Gaziantep’i çok sevdiğini belirten Marius Sumudica, “Zaten zor bir lig bu. Büyük bir lig. Ben de tanınmış bir teknik direktörüm. Türkiye’de antrenörler gerçekten çok değişiyor. Antep’i çok seviyorum. Burası benim şehrim gibi, Türkiye.” Seviyorum . 3 gün önce Malatya’da deprem oldu, Antep’te de hissettik. Başka bir teknik yönetici olsaydı çantasını toplayıp giderdi. Şehri sevdiğim için burada kalmayı tercih ediyorum. Ancak bu şehri kalbimde olduğu için seviyorum. Türk pasaportu “Almak istiyorum. Ülkemde eleştiriliyor ama ben Türk pasaportu almak istiyorum” dedi.

haberbasaksehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu