Haber

Stefan Kuntz: “Eksikliklerimizden dolayı alışık olduğumuz oyun sisteminden farklı bir oyun akışı söz konusu olabilir.”

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde yarın Ermenistan ile karşılaşacak Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Eksikliklerimizden dolayı şu ana kadar alıştığımız oyun sisteminden farklı bir oyun tarzı söz konusu olabilir. O da öyle.” çok doğal ama yine de iyi bir maç çıkaracağımızdan eminim.” .

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde yarın Ermenistan ile karşılaşacak Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, karşılaşmanın oynanacağı Eskişehir Yeni Atatürk Stadı’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Takımdaki genç oyuncuların durumuyla ilgili soruyu yanıtlayan Kuntz, “U-21 takımıyla zaten çok iyi bir iletişimimiz var. Kendileriyle bu tür konuları her zaman görüşüyoruz. Antrenörleriyle de görüştük. Kenan mı Can mı? Kazımcan ve Bertuğ da güzel.” Bir örnek. Bireysel olarak kendinizi geliştiriyorsanız ve U-21’de önemli bir rol üstleniyorsanız, takviye yapmak istediğimizde önceliğimiz her zaman U-21’deki oyuncularımızdır. Sadece bir sonraki maçı ve Japonya maçını düşünmüyorum. Aynı zamanda bu tür oyuncuların yavaş yavaş yapay zeka haline gelerek Milli Takım’a adaptasyonları üzerinde çalışıyorum. Bu maçlar hem Bertuğ hem de Kazımcan için geçerli ama önümüzdeki dönemde bu kişi Kenan olabilir, belki de Can olabilir. Bu oyuncuları Milli Takıma aldığımızda ve onlara süre verdiğimizde sizden ve toplumdan acil ricamdır. Oyuncuları A Milli Takım oyuncusu gibi görmeyin. Sonuçta U-21’de en iyi performansı sergileyen, burada oynamayı hak eden ve hala gelişmeye ihtiyacı olan oyuncular onlar. Bunları doğrudan Milli Takım içerisinde değerlendirdiğinizde ister istemez üzerlerinde baskı oluşturuyorsunuz” dedi.

“Eksikliklerimizden dolayı alışık olduğumuz oyun sisteminden farklı bir oyun gidişatı söz konusu olabilir.”

Takımdaki eksiklikler nedeniyle alışılmışın dışında bir oyun sistemiyle sahaya çıkabildiklerini belirten Teknik Direktör Kuntz, “1995-1996’da ben buradayken muhtemelen o maçları takip etmişsinizdir, aslında bizim için güzel bir maçtı. Tabii ki o maçı kazandık ama taraftarlar bundan hoşlanmadı.” Baskı açısından bakıldığında çok zor bir maçtı. Artık yeni stadyumlara geçiş yapılıyor ve eski stadyumlarda oynanmıyor olması zamanın ne kadar ilerlediğini, ne kadar yaşlandığımızı gösteriyor. Aslında çok farklı bir maç olabilir çünkü sol bek pozisyonunda eksikliklerimiz var. Forvette eksiklerimiz var, Arda’nın sakatlığı var. Belki “Şu ana kadar alışık olduğumuz oyun sisteminden farklı bir oyun tarzı söz konusu olabilir. Bu da çok doğal ama yine de iyi bir maç oynayacağımıza eminim” dedi.

“Çağlar, Merih ve Orkun’un yeni kulüplerde forma şansı bulması çok önemli”

Milli Takım’daki oyuncuların bu yılki transferleri sonrası durumları ve kişisel gelişimleri hakkında konuşan Kuntz, “Merih ve Çağlar için önemli olan onların transferde nereye gideceklerini tam olarak tahmin edemediğimiz bir durumda olmalarıydı. Bu nedenle yeni kulübe gitmeleri, oynama ve kararlı olma şansı bulmaları gerekiyordu.” Kazanması çok değerli. Arda elbette inanılmaz bir transfer yaptı ama etkisini şu anda yaşayamıyoruz. Çünkü önce sakatlığının iyileşmesi ve takıma uyum sağlaması gerekiyor. Orkun bu transferden mutlaka çok şey kazanacaktır. Hem bireysel olarak çok gelişecek, onlar da Alman oyuncular. Antrenör tarafından yönetilir. Çağlar aslında transferi konusunda bizimle çok önceden bu konuyu görüşmüştü. Atletico Madrid de Simeone de çok farklı yerler, dolayısıyla çok değerli bir transfer. Önemli olan oyuncuların bu transferleri yaptıktan sonra sahaya çıkıp oynamasıdır, oynadıkları sürece Milli Takım’da olacaklardır. “Çok faydalı olacaklar ama aynı zamanda Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılması, F.Bahçe ve Beşiktaş’ın küme düşmesi, Avrupa’daki maç sayımızı artıracak olması, oynayacak tüm oyuncu ve oyuncular için artı olacaktır. “dedi.

“Hâlâ Vargas’tan bir erkek kardeş sahibi olma konusunda telefon bekliyorum.”

Federasyon değişikliğiyle ilgili soruya A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı’nda öne çıkan Vargas’ı örnek göstererek cevap veren Kuntz, esprili bir dille şunları söyledi: “Ön tarafta herhangi bir sıkıntımız olduğunu düşünmüyorum. Çünkü olmasam da’ O dönemden sonra tam olarak kaç gol attığımızı bilmiyoruz, en azından gol atma sorumluluğunu oyuncunun üstlendiğini görüyoruz.Federasyon değişiklikleri özellikle farklı. spor Kendi tarafında çok farklı kriterleri beraberinde getiriyor ve futbolda federasyon değişikliği inanılmaz kriterleri olan bir şey. Ayrıca iyi futbolcular aslında Ulusal Grup kararlarını en kısa sürede veriyorlar. “Bu yüzden hâlâ Vargas’tan onun kardeşi olduğuna dair telefon gelmesini bekliyorum.”

“Yarınki maç gibi maçlarda Merih’in hücum oyunu değerli olabilir”

Takımdaki oyuncuların farklı tarzlarını değerlendiren Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, şunları söyledi:

“Mert genel olarak çok sağlam bir kaleci. Dolayısıyla rakip takım çok baskıyla oynadığında bile ön alanda kolaylıkla çözüm bulabilen bir kaleci. Tabi ki uzun top her zaman bir seçenektir, duruma göre. Oyunun gidişatına göre ama aynı zamanda Uğurcan’ın da böyle durumlarda olduğunu düşünüyorum.” Altay da bu toplarla oynayabilen kalecilerden. Böylece her ikisi de fırsata sahip olacak. Merih’in ofansif oynaması aslında yarınki maç gibi maçlar için önemli olabilir. Çünkü defansların etkili olması gereken maçlar bunlar. Tabii Çağlar’ın maçlarını da izledik. Özellikle hazırlık aşamasında. Görev süresi boyunca çok iyi maçlar çıkardı ve defansif olarak kusursuz oynadığı maçlar da var. Bu önemli bir nokta çünkü Simeone’de savunma yönünden çok daha fazla güç gösteriyor. Yeni bir oyuncunun Simeone’den bu kadar çabuk övgü dolu sözler alması onun ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. öyle olduğunu gösteriyor.” – ESKİŞEHİR

celikhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu