Teknoloji

Sony, PlayStation Plus Premium üyeleri için PS5 bulut akışını test etmeye başladı

Sony, PS5 oyunları için bulut akışını test ettiğini ve bunu PlayStation Plus Premium aboneliğine bir özellik olarak eklemeyi planladığını söylüyor.

Bu bulut özelliği, oyunları başka cihazlara aktarmak için artık konsolunuza indirmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Sony şu anda PS5 oyunlarının PC’lere, Mac’lere ve iOS ve Android cihazlarına akışını desteklemektedir, ancak oyunları indirmek ve diğer cihazlarınıza akışını sağlamak için PS5’inizi ana cihaz olarak kullanmanız gerekir.

Sony’nin PS5 oyunları için bulut akışı üzerinde çalıştığı aylar önce belliydi. Çünkü iş ilanları bunu gösteriyordu. Sony, PlayStation’ın kod adı Proje Q el cihazı,PS5 oyunlarının Wi-Fi üzerinden doğrudan bir konsoldan yayınlanacağını henüz duyurmuştu.

Sony, PlayStation cep telefonunun PS5 bulut oyun akışını destekleyip desteklemediğini henüz açıklamamış olsa da, bu bulut atılımı açıkça buna yönelik bir atılımdır. Sony’nin CEO’su Keniçiro Yoshida, şirket bu ayın başlarında bulut oyunlarının artık en iyi döneminde olduğunu, bu nedenle Project Q’nun bu özellik olmadan başlatılabileceğini söyledi.

nurdagi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu