Haber

Son dakika haber: Özgür Özel CHP’nin yeni Genel Başkanı oldu

CHP’den son dakika haberi: CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda yapılan Cumhurbaşkanlığı genel seçiminin ikinci turunda Özgür Özel, CHP’nin 8’inci Genel Başkanı seçildi. Böylece CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu dönemi resmen sona erdi.

Manisa Milletvekili Özgür Özel, 38. Olağan Kurultay’da 1366 delegenin 812 oyunu alarak CHP Genel Başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı yarışında 536 oyla 2. oldu. 12 oy geçersiz sayıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ilk açıklamaları şöyle:

‘HAYATIMIN EN BÜYÜK ONURUNU YAŞADIM’

“Hayatımın en büyük onurunu yaşıyorum. CHP’nin 100. yılında partimizin ikinci yüzyıla girecek kurultayında oybirliğiyle bana verilen bu şerefli görevi yerine getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. ve 100. yılında ilk sandık kuruluyor. Artık siz de bizimlesiniz, kalbiniz de bizimle.” Başlattığı adalet yürüyüşünü birlikte sürdüreceğimiz değerli Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Omuzlarıma yüklediğiniz sorumluluğun farkındayım. İlkokul öğretmenimden tüm öğretmenlerime, bugün beni burada yalnız bırakmayan Bornova Anadolu Lisesi arkadaşlarıma ve elbette böyle bir gecede, gecenin bu saatinde bu büyük onuru benimle yaşayan herkese. Delegelerimize ve tüm CHP’li üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.”

‘SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM’

“Bu zorlu süreçte bu salondan hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma söz veriyorum. Bu süreçte istemeden kimseyi kırdıysam özür dilerim. Kümemiz plan-bütçe kurulunda çalışmalarına büyük bir güçle ve bir bütün olarak devam edecektir. Pazartesi sabahından itibaren tek yumruk olacağız. 5 ay sonra çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız.” “1,5 milyon üyemize, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yaşadığımız üzüntüyü aşmak için yarından itibaren seferberlik ilan ettiğimi söylüyorum.”

divrigi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu