Haber

Rusya ile Ukrayna arasındaki esir mübadelesi iptal edildi: Türkiye’de karar verildi

Rusya ile Ukrayna arasında planlanan esir değişiminin Moskova yönetiminin ‘son dakika’ kararıyla iptal edildiği açıklandı. Savaş Esirlerine Uyum Muamele Karargahı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün bir esir değişimi planlandı, ancak Rus tarafının kararıyla son anda iptal edildi.”

Rusya ile Ukrayna arasındaki son esir değişimi 8 Ocak’ta gerçekleşti. Bu kapsamda 50 Ukrayna askeri ve 50 Rus askeri serbest bırakıldı.

OMBUDSMMANLAR ANKARA’DA BULUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna ve Rusya’nın ombudsmanları Türkiye’de bir araya geldi ve Ankara’da yapılan toplantıda tutuklu değişimine karar verildi. Rusya İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatiana Moskalkova ile Ukrayna Ombudsmanı Dmytro Lubinets arasındaki görüşmenin ardından yapılan açıklamada, ‘askeri tutukluların listelerinin değiştirildiği’ belirtildi.

Moskalkova şu ifadeleri kullandı: “Bazı askeri tutukluların listelerini değiştirdik ve 40’tan fazla tutukluyu iade etmeye karar verdik. Bazı Ukrayna vatandaşlarının Rusya’daki ailelerinin yanına getirilmesi için Lubinets’ten yardım istedim. Ciddi hastalığı olanların da ombudsman yardımına ihtiyacı var. , çünkü insani koridorlar Zaman zaman sıkıntı oluyor. Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin çalışmaları hakkında tartıştık. Tutukluları ziyaret etme hakları var. Ailelerine mektup göndermelerine yardımcı oluyorlar.” (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu