Haber

Rus yazar Zahar Prilepin’in arabası Nijniy Novgorod bölgesinde havaya uçuruldu.

Bir emniyet yetkilisi Sputnik’e verdiği demeçte, Rus yazar Zahar Prilepin’in arabasının Nijniy Novgorod bölgesinde bir otoyolda havaya uçtuğunu söyledi.

Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Nijniy Novgorod bölgesinde havaya uçurulan Rus yazar Zahar Prilepin’in otomobilinin sürücüsünün hayatını kaybettiği, yazarın da yaralandığı belirtildi.

Rusya Soruşturma Komitesi, Nijniy Novgorod bölgesinden müfettişlerin ve kriminologların olay yerine geldiğini bildirdi.

Rusya Soruşturma Komitesi, Zahar Prilepin’in havaya uçurulan aracının olay yerinden bir fotoğraf yayınladı.

Zaharova: ABD ve İngiltere’den sorumlu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram kanalında yaptığı paylaşımda, Rus yazar Zahar Prilepin’in öldürülmesinden ABD ve İngiltere’nin sorumlu olduğunu belirtti.

“Washington ve NATO yeni bir uluslararası terör hücresini, Kiev rejimini besliyor. Bin Ladin, IŞİD, şimdi kafa kesmelerle Zelensky. ABD ve İngiltere’nin doğrudan sorumluluğu. Zahar için dua ediyoruz”.

Prilepin cinayetiyle ilgisi olduğundan şüphelenilen kişi tutuklandı

Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Prilepin’e düzenlenen suikast girişiminde yer aldığından şüphelenilen bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Nijniy Novgorod bölgesinde güvenlik güçlerinin hummalı takibi sonucunda Zahar Prilepin’in içinde bulunduğu aracın patlatılması olayına karıştığından şüphelenilen bir kişi gözaltına alındı.” denildi.

tekkekoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu