Ekonomi

MHP yerel seçimlere başladı: ‘2024’e doğru Diyar Diyar Anadolu’

MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, bugün partisinin internet sitesinde Lozan Barış Antlaşması’na ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Bahçeli, Lozan sürecinin ‘Türkiye’nin uluslararası camiada eşit hak ve statüde tescili, Cumhuriyetin tezahür ve tezahür zemini’ olduğunu vurguladı.

“Yeni Türkiye’nin kuruluş belgesi olan Lozan Antlaşması, Sevr ihanetinin yazarlarını, muhabirlerini ve taraftarlarını derinden hayal kırıklığına uğratmıştır” diyen MHP lideri, Doğu Sorunu’nun cenaze töreni olan Sevr’i diriltmek için emperyalizmin kirli maşalarının yeniden devreye girdiğini kaydetti.

Terör örgütlerinin Lozan’la ilgili açıklama ve eylem çağrılarına değinen Bahçeli, ” Bu bilinçsiz ve milli olmayan grubun dayatmalarına izin verilmeyecek, Milli Mücadele ile sınırları çizilen Lozan Barış Antlaşması’nın ilke ve ilkelerinden taviz verilmeyecektir.

Bahçeli şunları söyledi: Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi, Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yıl dönümünde ‘2024’e Kalma Anadolu’nun Hükümdarlığı’ temasıyla 31 Mart 2024’te yapılacak Yerel Yönetimler Seçimleri’nin hazırlık sürecini resmen başlattı. Atılan bu kararlı adımın hayırlara vesile olmasını diliyor, muvaffak olacağımızdan ve ahenkli bir yönetimle umut dolu bir geleceğe ulaşacağımızdan hiç şüphem olmadığını inançla ifade ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarını, şehitlerimizi ve Lozan heyetini saygı ve rahmetle anıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu