Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan ‘deprem bağışı’ açıklaması

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler için ekran ve radyolardan ortak yayınla başlatılan “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasında depremzedeler için bağış yağmuru yağdı. Programın moderatörlüğünü Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz, Çağla Şıkel ve Tümer Yanlış yaptı.

30 MİLYAR TL’LİK BAĞIŞ GÜNDEMDE

Yardım kampanyası programında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 30 milyar liralık bağış yapması sosyal medyada gündem oldu.

BİLANÇO KÂRDAN TUTULACAK

TCMB kaynağının Reuters’e verdiği bilgiye göre, bankadan depremzedeler için 30 milyar TL bağış “Bankanın 2022 bilançosu kârından karşılanacak” . Böylece banka, Nisan ayında yapılacak Genel Kurul ile Hazine’ye aktaracağı 2022 yılı kârının 30 milyar TL’sini depremzedelere tahsis etti.

KAVCIOĞLU: YARDIMI TARTIŞMAK SAĞLIKLI DEĞİL

Konuyla ilgili açıklama Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan geldi.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Hande Fırat’a konuşan Kavcıoğlu, şunları söyledi: “Yardımı bankanın kârından yaptık. Merkez Bankası bir anonim şirkettir. Normal süreç işleseydi, diğer ortaklarımıza da temettü ödemiş olacaktık. Yılsonu bilançomuz bağımsız denetime tabidir. Faaliyet raporumuz ile her şey şeffaf bir şekilde görülmektedir. Kısacası paramızı ve kârımızı herkes görebilir. Facianın boyutundan bahsetmek ve Merkez Bankası’nın yaptığı yardımları tartışmak sağlıklı bir bakış açısı değil”söz konusu.

“VERDİĞİMİZ KARARIN ARKASINDAYIZ”

Kavcıoğlu, “Felaket büyük, dolayısıyla oraya yardım yapmayı uygun bulduk. Hukuki, ahlaki ve insani duygular açısından yerinde bir yardımdır. Aldığımız kararın arkasındayız. Biz bu parayı Hazine’ye aktarsaydık, Hazine başka bir alanda kullanabilirdi, biz bu payı doğrudan deprem bölgesine tahsis ettik, kullandık”sözlerini kullandı.

KAYNAK: DÜNYA

kadinhani-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu