Haber

Macron’u geri adım attılar! İsrail’e özür çağrısı!

İsrail ordusunun yoğun saldırılarda bulunduğu ve insani krizin her geçen gün derinleştiği Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog’u tekrar arayarak sözlerini açıkladı.

İSRAİL’İ ELEŞTİRDİ VE GERİ ADIM ATTI

İsrail Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Macron, Cuma günü BBC’ye verdiği röportajda ateşkes davetini ve İsrail’in Gazze’ye saldırısında sivillerin öldüğü yönündeki sözlerini anlattı.

makron, “İsrail’in, İsrail’i Hamas terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonda sivillere kasten zarar vermekle suçlamaya niyeti yoktur ve olmayacaktır.”diye vurguladı.

‘KOŞULSUZ DESTEKLİYORUM’

Fransa Cumhurbaşkanı: “İsrail devletini ve sizin kendinizi savunma hakkınızı kayıtsız şartsız destekliyorum.” sözlerini kullandı.

Röportajda ülkesi ve diğer birçok ülke için önemli insani duruma dikkat çekmek istediğini belirten Macron, Gazze’deki sivillere insani yardım ulaştırılmasının önemine vurgu yaptı.

Macron, Herzog’a Gazze’deki İsrailli mahkumların “derhal serbest bırakılmasını talep etmeye ve bunun için çalışmaya” kararlı olduğunu söyledi.

İSRAİL ORDUSUNUN HUKUKA UYGUN HAREKET ETTİĞİ İDDİASI

İsrail Devlet Başkanı Herzog da Macron’un açıklamalarının İsrail’de “üzüntü ve hayal kırıklığıyla karşılandığını” belirterek, Macron’un bu sözleri açıkladığını belirtti.

İsrail ordusunun insani davranışlara ve uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini savunan Herzog, İsrail’in masum sivillere zarar vermemek için “mümkün olan her yöntemi denediğini” iddia etti.

Herzog, Fransa Cumhurbaşkanı’nın İsrail’in “Hamas’a karşı savaşını uluslararası koalisyonun IŞİD’e karşı yürüttüğü mücadeleye” benzettiğini hatırlattı.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Macron, 10 Kasım’da İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye verdiği özel röportajda, Gazze’de ateşkesin İsrail’in yararına olacağını söyledi.

Macron, röportajında ​​İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin öldüğünü belirterek, “Bebekler, kadınlar ve yaşlılar bombalanıyor ve öldürülüyor. Bunun hiçbir alakası ve meşruiyeti yok. Bu yüzden İsrail’i durmaya çağırıyoruz.” eğerAdını kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı, “İlk gün bunun terörle mücadele olduğunu söylemiştik. Ancak gün geçtikçe Gazze’de sivillerin sürekli bombalandığını görmeye başladık.” Sözlerini söylemişti.

habermenderes.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu