İş

Kripto para piyasalarında varlık yönetiminin temel adımları

Kripto para birimlerinin temelini oluşturan blockchain teknolojisi sayesinde kripto para piyasalarındaki işlem sayısının gelecekte artması ve daha fazla yatırımcının ekosisteme katılması beklenmektedir. Bu bağlamda, gerçek varlık yönetimi piyasaların gelişimi için büyük değer taşımaktadır. “Crypto Trader Digest” serisi ile gündeme ve piyasalara dair analizler yayınlayan küresel kripto para borsası BitMEX, serinin “White Man” başlıklı yazısında varlık yönetiminin temel konularını anlattı.

TradFi sisteminde servet yönetimini bireysel olarak yönetemeyen kullanıcılar, şubeye hakim olan deneyimli varlık yöneticilerinden zaman zaman takviye alabilirler. Bölüm hakkında yeterli bilgi ve deneyime sahip olmayan yatırımcılar da servetlerini daha özgün bir biçimde yönetmek için varlık yönetimi uzmanlarına danışabilirler. Bu noktada varlık yönetim şirketleri değerli bir rol oynamaktadır. Blog yazılarıyla gündem ve piyasalara dair güncel analizleri sürekli yayınlayan BitMEX, “Crypto Trader Digest” serisinin “Beyaz Adam” bölümünde varlık yönetiminin püf noktalarını kamuoyuyla paylaştı.

“Bir varlık yönetimi şirketi yönetmek zor ve maliyetli bir süreçtir. Öncelikle süreci yasal düzenlemelere uygun bir biçimde takip ettiğinizden emin olmalısınız. İş süreçleri yürütülürken, doğru bir işleyiş için belirli alanlarda uzmanlaşmış çok sayıda çalışana ihtiyaç duyulmaktadır. Ekosistemde başarılı olmanın yolu büyük bir varlık havuzunu yönetmekten geçiyor.

Bir varlık yöneticisinin yerini almak isteyen biri için en ayırt edici faktör, yönetim fiyatları olarak bilinir. Özellikle, daha büyük bir fon oranını yöneten varlık yöneticileri, fiyatlarını belirlemede çok daha esnektir. Başlangıçta, birçok kişi büyük ölçüde geçmiş performansın değerli olduğu için hisseder. Ancak durum tam olarak böyle değil. Uzun bir süre boyunca tutarlı bir şekilde iyi performans göstermenin zorluğu fark edilmez. Portföy yöneticilerinin geçmiş performans kayıtları incelendiğinde kârların birbirine oldukça yakın olduğu görülmektedir.

Finansman arttıkça maliyetler düşüyor

Yönetim altındaki varlıklar büyüdükçe, işletmenin maliyetleri bire bir oranında artmaz. 1 milyon $ fon ile bir varlık yönetim şirketi işletmek, 1 trilyon $ fon ile bir yapıyı işletmekten önemli ölçüde daha pahalı değildir. Bu durumda portföy yöneticilerinin fonları ne kadar büyük olursa, maliyetler o kadar düşük ve kar marjları o kadar yüksek olur. Sonuç olarak, piyasanın doğal akışında oligopoller oluşur. Maliyetler, yönetilen varlıklardan bağımsız olarak sabit kaldığında, büyük varlık yönetimi şirketleri fiyatlarını küçük yöneticilerinin karşılayabileceğinin altına düşürür ve küçük bütçelerle çalışan varlık yöneticilerini hızla işsiz bırakır. Bu nedenle, varlık yönetimi alanında yeni olan profesyonellerin, rakiplerin dokunamayacağı bir işi piyasaya sürmesi gerekir.

Geçen dönemde, Bitcoin’in Finansal getiriden yararlanmak isteyen ancak teknolojiyi fiilen kullanmak istemeyen birçok insan vardı. Bir cüzdan oluşturmak, özel anahtarlarınızı güvenilir bir biçimde tutmak ve Bitcoin satın almak için güvenli bir borsa bulmak çok zordu. Diğer birçok emtia veya para biriminde olduğu gibi, yatırımcılar borsada işlem gören ve prestijini parayla kolayca satın alabilecekleri bir eser istiyordu. Bu noktada yüksek yönetim bedelleri bile ödemeye razı oldular. Sonuç olarak, Piyasa yatırımcılarının profesyonel takviye ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Tüm bu veriler ışığında varlık yönetimi faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde daha değerli bir konuma geleceğini söylemek mümkün” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu