Haber

Kılıçdaroğlu: İlaçlar her ailenin bütçesine göre satılıyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: “Uyuşturucu her ailenin bütçesine göre satılıyor”

ADANA – Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “En fakirinden en zenginine kadar her ailenin bütçesine göre uyuşturucu satılıyor. Böyle bir pazar mı var? Burada 80 milyon insan zehirleniyor.”

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da düzenlenen ‘Millet Buluşması’nda uyuşturucu bağımlılarının aileleriyle bir araya geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Öyle bir hastalıkla karşı karşıyayız ki, onunla mücadele etmek zorundayız. Bir evde uyuşturucu bağımlısı varsa annesi, babası, çocuğu çocuğunun uyuşturucu kullandığını bilmesini istemiyor.Ben bunu yıllardır araştırırım.Üniversitede profesörler araştırıyor.Akademi dünyasının araştırmaları dışında belediye başkanlarımızın ve bir çok sivil toplum kuruluşunun araştırmaları var. Bu konuda.Bu hastalık bulaştı mı evde huzur olmaz.Onun için bir sözüm var.Bu millete bir sözüm var.Her eve huzur ve merhamet istiyorum.Her evde merhamet ve selamet varsa. konut, apartmana, sokağa, sokağa, şehre yansıyor.Bir şehirde uyuşturucu yaygınsa kimse o şehirde dışarı çıkamaz.Genç kızlar dışarı çıkamaz, gençler dışarı çıkamaz. Dolayısıyla, bu temelde ele alınması gereken ve bu hastalıkla ilgili çaba gösterilmesi gereken önemli bir hastalıktır, Türkiye artık özellikle son 10 yılda neredeyse tüm uyuşturucuların merkezi haline gelmiştir. Ta Güney Amerika’ya, önce Afrika’ya sonra da Türkiye’ye getiriliyor. Asya ve Afganistan’dan tüm bu sınırları aşarak Türkiye’ye geri getirilir. Yoksul ailelerin çocukları uyuşturucuya alışkın. Bir arkadaşımızın da dediği gibi bedava veriliyor. Ne de olsa onları satıcıya çeviriyorlar. Onları torbacı yapıyorlar. Bu fakir ailelerin sorununu çözmek zorundayım, bu benim için bir şeref borcudur. O zavallı ailelerin acılarıyla uğraşmak zorundayım, bu benim için bir onur meselesi. Nasıl kalkıp da Afganistan’dan uyuşturucu getireceksin, bütün bu biterler nasıl aşılacak? Uyuşturucu gemilerle gelecek, nasıl atlatılacak? Öyle bir musibettir ki, bulaşınca evde, mahallede, şehirde huzur bırakmaz. Bu nedenle bu konudaki tüm araştırmalarımda, tüm gözlemlerimde, bu üzücü tabloyu yaşayan ailelerde zaman zaman orta bir noktaya geldiğimizi gözlerinden, seslerinden ve davranışlarından anlayabiliyorum ve isterim. Bunun siyasi bir tercih olduğunun altını çizmek isterim.”

“Polis tüm uyuşturucu baronlarını serbest bıraksın”

Uyuşturucuyla ilgili siyasi otorite ‘Kardeşim kes şunu’ derse, ‘Vallahi polise yetki versin siyasetçiler onlara dokunmasın, bütün uyuşturucu baronlarını pahasına yargıç önüne çıkaracaklar, ben bu adımı biliyorum. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz.İstanbul’da bir anne aynen bunu söyledi.”Ben çocuğumu okula gönderiyorum,okuldan çıkar çıkmaz önünde uyuşturucu satıcısı var,onu görüyor. biliyor, tanıyor.” Akşam olunca ceplerine bakıyorum, telefonu duruyor mu durmuyor. Sattıysa uyuşturucu almış demektir. Bir anne için en büyük dram. Başka bir ailede tanık. Anne baba, ‘Vallahi biz uyurken yatak odasının kapısını arkadan kilitliyoruz, oğlumuz uyuşturucu kullanıyor, kendi canımız tehlikede’ diyorlar.

“Uyuşturucu her ailenin bütçesine göre satılıyor”

Çocukları uyuşturucu salgınından kurtarmak gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “En fakirinden en zenginine kadar her ailenin bütçesine göre uyuşturucu satılıyor. Böyle bir pazar mı var? Burada 80 milyon insan zehirleniyor. Bizim çocuklarımız zehirleniyor. Burada her anne için evlat nedir hepimiz biliriz.Anneler çocuklarının üzerinde titrerler.Ayağına taş değmesin derler.Aç mı tok mu derler.Bütün annelerin böyle bir beklentisi vardır ama gelince bu beklentinin ötesine geçip uyuşturucu hastalığını karşılasınlar farklı bir şey söylüyorlar dünya doğuyor bununla baş etmek zorundayız bunu da birlikte yapmak zorundayız emek nasıl olacak önce uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağız Bu millete bir sözüm var Allah sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanlığına oturduğumda yapacağım ilk şeyi bana nasip etsin Tutmayacağım Fakiri zengini tüm çocuklarımızı zehirlediler Kök salacağım hepsini kovacağım hepsini kovacağım eğer o buradaysa hepsini yakalayıp hapse atacağım. Böyle bir karışıklık olmayacak. Bunun yolu da sandığa gitmek, elinizi vicdanınıza koyacak, oyunuzu bu kadar kullanacaksınız. O çocuklar bizim çocuklarımız. Bir anne babanın dramı hepimizin ortak dramıdır. Onun başına gelen yarın bizim başımıza gelebilir, bizim çocuğumuzun da başına gelebilir. Biz bu ülkede barış istemiyor muyuz? Birlikte yaşayacaksak, barış içinde yaşayacaksak bu laneti bu topraklardan temizlememiz lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından salondan çıkarak dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa selam verdi. Çevredeki apartmanlarda vatandaşlar balkona çıkarak o anları cep telefonlarıyla kaydetti.

haber-kozakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu