Haber

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nu da kandırdı: Önce yok, sonra var dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yediler Tablosu ortağı CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı gizli protokole ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, aralarında İçişleri Bakanlığı ve MİT Başkanlığı’nın da bulunduğu üç bakanlığın Zafer Partisi’ne verileceğine dair protokolden haberi olmadığını söyledi. “İçişleri Bakanlığı dahil herhangi bir bakanlık sorunu bize bildirilmedi”söz konusu.

“PAZARLIK YAPAMAZDIM”

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Davutoğlu, şunları söyledi: “Biz İyi Parti ve diğerlerinin hangi bakanlığı alacağı belli değil. Bunlar prensipte tartışılmadan müzakerelere girilebileceğini düşünmemiştim.”ifadeleri kullandı.

ÖNCE: BÖYLE BİR PROTOKOL YOKTUR

Protokolden masadaki ortakların haberdar edilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, önce Kılıçdaroğlu’nun bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. “Böyle bir protokol yok. Bir bakanlık görüşülüp karara bağlanmadı. Bağlantılı olmadığı için size getirmedim. Varsa da benim kotamdandı”o akşam ne dedi “Muhatabımız Kılıçdaroğlu. ‘Böyle bir protokol yok’ dedi.Minvaline konuştuğunu söyledi.

SONRA: BAKIM

Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmanın ardından kendisini aradığını belirten Davutoğlu, şunları söyledi: “Üzgünüm. Tekrar baktım protokol varmış. Bakanlık görüşüldüsözlerini kullandığını söyledi.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETE

habertavsanli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu