Haber

İsrail askerleri Filistinli kardeşleri canlı kalkan olarak kullandı

İsrail askerleri tankın önünde Filistinli kardeşleri canlı kalkan olarak kullandı

Kardeşleri canlı kalkan olarak kullanılan Filistinli doktor yaşananları anlattı

Doktor Muhammed Nizam Ziara:

“İsrail ordusu Filistinli kadın ve erkekleri kalkan olarak kullandı”

İSTANBUL – İsrail askerleri Gazze’nin Nasr ilçesinde Ziara ailesinin evine girerek baba ve 5 oğlunu esir aldı. Bir okula götürülüp gözleri bağlanan 5 kardeş, İsrail askerleri tarafından tankın etrafına yerleştirilerek canlı kalkan olarak kullanıldı. Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Hekim Muhammed Nizam Ziara, ailesinin durumundan endişe duyduğunu belirterek, “İsrail ordusu Filistinli kadın ve erkekleri kalkan olarak kullandı. Kardeşlerimi tankın önüne koydu.”

İsrail ordusu, iki gün önce Ziara ailesinin Nasr bölgesindeki ikametgahının kapısını patlayıcılarla tahrip ederek, 63 yaşındaki baba Nizam Ziara ile oğulları 33 yaşındaki Hasan, 31 yaşındaki Abdurrahman, 30-30 yaşlarında işkence gördü. isimli İslam, 26 yaşındaki Tarık ve 24 yaşındaki Yusuf’u daha sonra esir aldı. Yakalanan Gazzeliler bölgedeki Birleşmiş Milletler’e bağlı Al Shati okuluna götürüldü. Yakalanan aile bireylerinin gözleri ve elleri burada bağlandı. Beş kardeşin de aralarında bulunduğu Filistinliler İsrail tankının etrafına yerleştirildi ve canlı kalkan olarak kullanıldı. Sara krizi geçiren kardeşlerden birinin İsrail askerleri tarafından vahşice dövüldüğü iddia edildi. Ayrıca İsrail askerlerinin, çatışmaların devam ettiği bölgede akşam geç saatlerde ailenin kadın ve çocuk bireylerini sokağa çıkararak güneye gitmelerini istedikleri, kadın ve çocukların kilometrelerce yalınayak yürüdükleri öğrenildi. Çatışmaların ortasından geçerek Gazze’nin güneyine doğru ilerledi.

Ziara ailesinden olan ve İstanbul Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Asistanı Hekim Muhammed Nizam Ziara, ailesinin hayatından endişe duyduğunu belirterek yardım istedi.

“Onları tankların önüne koydular ve başkalarının saldırmasını engellemek için kullandılar.”

Muhammed Nizam Ziara, “Cumartesi akşamı İsrail ordusu evime girdi, kapıya bomba attı, ardından eve girerek babamı ve kardeşlerimi dövdüler. Özellikle küçük kardeşim Yusuf’a silahla saldırdılar. bütün kıyafetlerini çıkardı. 5 küçük çocuk vardı, onları bir odaya alıp saldırmaya devam ettiler. Daha sonra babamı ve 5 kardeşimi evden çıkarıp başka bir yere götürdüler. Annem, kız kardeşim ve diğer kadınlar ve çocuklar gece 12-1 civarında sokaklarda yürüyerek güneye gittiler, yaklaşık 15 kilometre yürümek zorunda kaldılar, babamın ve 5 erkek kardeşimin nerede olduğunu öğrendiler, bilmiyoruz. Hayattalar mı, öldüler mi, kendilerine ulaşmaya çalıştık ama bir haber alamadık.

Tankların önüne koyup diğerlerinin saldırmasını engellemek için kullandılar. Gazze’deki evimin yakınında bir okul var. Bütün oğlanları alıp bu okula yerleştirdiler. Kimse saldırmasın diye oraya Filistinli erkekleri koydular. Hatta okulda kadınlar bile vardı, dışarı çıkmalarına izin vermiyorlardı. İsrail ordusu Filistinli kadın ve erkekleri kalkan olarak kullandı. Okula yapılan saldırıyı engellemek için sivilleri kalkan olarak kullandılar. “Babamı ve beş kardeşimi de götürdüler” dedi.

“Savaşın bitmesini istiyorum”

Ziara, “Sara hastası olan ve o gece nöbet geçiren bir ağabeyim var. Ancak askerler ona saldırıp dövdü. Haberlerde bir fotoğraf gördüm, fotoğrafta 5 kardeşim vardı. Ancak babam oradaydı. Orada değil, babamı göremedim. Kardeşlerimi tankın önüne, 5-6 tanesini de onun yanına koydular.” Bir İsrail askeri vardı. Sadece bir fotoğraf gördük ve sonrasında ne olduğunu bilmiyoruz. Küçük kardeşim Yusuf var, onun elbiselerini çıkardılar ve fotoğrafta hiç kıyafet göremedik. Nerede olduklarını, hayatta olup olmadıklarını henüz duymadık. Ailemin hayatta olup olmadığını bilmek istiyorum, onları güvenli bir yere götürmek istiyorum. “Savaşın bitmesini istiyorum” dedi.

uzumlu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu