İş

Gaziantep Ticaret Odası Temmuz ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yürütme Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komitesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının ilerleyen bölümünde Gaziantep Valisi Kemal Ceber’in de katıldığı mecliste söz alan GTO meclis üyeleri; Ticaret hayatını etkileyen sorunları, 30 bini aşkın GTO üyesinin ortak taleplerini ve ekonomik aktiviteyi canlandıracak çözüm önerilerini dile getirdi. Toplantının açılışında yaptığı konuşmada GTO’nun Cenevre’de elde ettiği dünya şampiyonluğundan büyük gurur duyduklarını ifade eden GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “11. Dünya Odalar Yarışmasında elde ettiğimiz başarıyı bir kez daha tekrarlayarak dünya birincisi olduk. 13. Dünya Odalar Yarışmasında elde ettiğimiz şampiyonluk bizleri gururlandırdı.Sadece Gaziantep’in değil tüm Türkiye’nin gurur kaynağı oldu.Türkiye’nin en pahalı ve en başarılı kurumlarından biri olduğumuzu bir kez daha kanıtladık. Türkiye. Bu başarının arkasında birlik ve beraberlik var. Ekip çalışması var. Başarımızın arkasında büyük GTO Ailesi var. Bu başarının gerçek kahramanları GTO çalışanları, yönetimi, meclis ve meslek komitesi üyeleri ve tüm GTO’dur. Aile. Bu başarıları artırarak sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Önder Teymur; Hain darbe girişiminin 7. yılını geride bıraktıklarını, her kuralda tek yürek olarak ülkemizin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkacaklarını belirterek; Bu coğrafyada güçlü ve müreffeh olmanın temel kuralının birlik, beraberlik ve vatanın ayrılmaz bütünlüğünü korumak olduğunu söyledi.

Sürdürülebilirliğe odaklı iş dünyası

GTO’nun temmuz ayındaki faaliyetleri hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, işletmelerin finansmana erişimde sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Son zamların yaşanan artışlardan kaynaklandığını biliyoruz. kamu maliyesindeki zor durum, ancak bu durum karşısında reel sektörün rekabet gücü azalmakta, işletmelerin büyüme ve istihdam yaratma kabiliyeti bir yandan yüksek personel maliyetleri, diğer yandan öngörülebilirliğimiz ve Artan vergi yükü karşısında rekabet gücümüz zorlaşıyor.Fiyatlandırma yeteneğimizi kaybediyoruz.Şu anda tüm iş dünyası işletmenin sürdürülebilirliğine odaklanmış durumda.Bir işletmenin devamlılığı için para kazanması gerekiyor.Artan maliyetler maalesef kar marjlarını düşürüyor. “Finansman ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bankaların seçimden bu yana kredilere el koymasıyla hem tüketiciler hem de ticari kesim finansmana erişimde zorluk yaşıyor” dedi.

Ertelenen prim borçları taksitle ödenmeli

Ertelenen prim borçlarının taksitle ödenmesi gerektiğini de ifade eden Yıldırım, “Finansmana erişim bu kadar zorken, sarsıntının olumsuz ekonomik etkileri devam ederken ve yeni dönem vergileri bu kadar zamlanmışken, borcun ödenmesi çok zor görünüyor. Bu borçları ödeyin.Bu bakımdan vergi ve prim ödemelerinin yılsonuna ertelenmesi veya tüm ödemenin ertelenmesi çok zordur.Borçluların 12 eşit taksitte ödenmesi için düzenleme yapılması gerekiyor. Aksi takdirde deprem bölgesindeki mükellefler mağdur olacak ve ekonomik faaliyetlerini yürütmekte zorlanacaktır” dedi.

GTO Üyeleri toplumun tüm kesimlerini temsil etmektedir.

Meclis toplantısının ilerleyen bölümünde toplantıya katılan ve GTO Meclisi’ne hitap eden Gaziantep Valisi Kemal Ceber, GTO’luların toplumun tüm kesimlerini temsil ettiğini belirterek, “Valilik olarak elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi. sana edepli bir şekilde yardımcı olur.”

Ceber, yaptığı konuşmada, “Söylemek istemem ama Gaziantep halkı, vatanına, devletine, bayrağına ve milletine yakışır bir şekilde vatanı, devleti, bayrağı ve milleti için elinden gelenin en iyisini yaptı ve yapmaya devam ediyor. Kapasite bunu gerektirir” dedi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu