Haber

Engin Altay: “O Sessiz AKP Seçmeni Erdoğan’a Öyle Bir Ders Verecek ki Erdoğan Şaşıracak, Biz Bile Şaşıracağız”

EDDA SÖNMEZ

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, türkiye“Bir avuç azınlık, beş kişilik çeteler, 86 milyon, dünyanın en zenginleri ligine girerken, yoksulluk çekmezler. Bu ülkede bir çocuk okulda açlıktan bayılırsa bu bir köle hakkıdır. Türkiye bunu yapmaz. Hak etti. Asıl resim bu. Gitti demek isterdim. Türkiye’nin susadığı adaletin sarhoş olup ırmaklara dönüştüğü günün adı o olacak” dedi.

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Altay’a CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Taşkın Özer, Beylikdüzü İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan, İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş eşlik etti.

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Engin Altay, şunları söyledi:

“KEMAL SAY’IN SÖYLEDİĞİ TÜM SÖZLER GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR: Dün televizyonda söyledim. Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı 2 bin 300 maddelik ortak mutabakat zaptı derneğe sundu. 2 bin 300 adet. ‘Türkiye’de kimse Millet İttifakı’nın seçim beyannamesinde bu konuya yer verilmediğini söyleyemez’ dedim. Birisi aradı ve ‘Polislerin sendikalaşma hakkı yok’ dedi. Bunun olmasını istememelisin. Güvenlik güçlerinin sendikal çalışmaları biraz farklı. Yani çare var, çareyi kaynağıyla birlikte sunuyoruz, Kemal Bey’in verdiği bütün sözlerin arka planı dolu. Kaynaksız veya gerçekleşmeyecek tek bir sözümüz yok. Önce inan.

AKP’LİLER SİZİ GÜLER YÜZLE YAKLAŞTIRABİLİR: Birçok makro proje var ama Kemal Bey ne diyor derseniz bu ‘aile sigortası’ makro. Ama acil bir meselemiz var. Devlet okullarındaki çocuklar için yemek, süt ve su. Nereden? Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biridir. Ama okula aç gidiyorsan ve gösteriş için beslenme çantan boş bırakılmışsa benim önce o çocuğun mutluluğuna ihtiyacım var. Genç, güçlü kadın, huzurlu emeklinin umuduna ihtiyacım var. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu ekonomik ve siyasi çıkmazın çözümü çantalarınızda. Bunu yaparken de AKP’liler aleyhinize işler yapabiliyor. Onları ikna etmeye çalışmayın, güler yüzle yaklaşın. Kılıçdaroğlu’nun selamı. Türkiye daha güzel olacak. Biz bunları taahhüt ederiz’ der ve oradan tartışmasız ayrılırız.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİYLE HESAPLAYACAĞIZ: “Çin Seddi’ni yıkmak önyargıları yıkmaktan daha kolaydır” diye bir söz vardır. Kesinlikle. Vatandaşlarımız, AKP seçmeni bile kutuplaşmadan bıktı. Bugüne kadar AKP’ye oy vermiş sessiz bir AKP seçmeni var. Onlarla ilişkilerimizde ne kadar sıcak olursak olalım, o seçmen bu kez Kemal Bey’e damgasını vuracaktır. Saadet Partisi Genel Merkezi’ne CHP Genel Başkanı’nın resminin asılacağını önceden söyleselerdi, ‘Defol oradan’ derdin. Ama asıldı. Bu, ahlakın, barış ve esenlik arayışının resmidir. Buna şu şekilde bakabiliriz. Bir ana konu var, vedalaşacağız. Cemaate veda edeceğiz. Devletin geçmişte hataları olmuştur. Bununla ilgili toplumun her kesimine veda edeceğiz. Karşılıksız kucaklaşacağız. Başı açık, Alevi ve Sünni, Kürt ve Türk el ele olacak. Çanakkale’de yaptığımız gibi. Atatürk bu kişileri ortada tutmayı başardı.

SESSİZ AKP SEÇMENİNİN ERDOĞAN’A ŞAŞIRDIĞI BİR DERS VERECEĞİ: Şimdi Kemal Bey yapacak. Bu birliktelik Türkiye’yi ayağa kaldırır. Ekonomiyi düzeltmek bizim için en kolayı. Kıymetli farklılıklarımızı avantaja çevirmenin ve Türkiye’yi büyütmenin zamanı geldi. Bir şeye daha ihtiyaç var, hep birlikte zengin olacağız. Bir avuç azınlık, beşli çeteler dünyanın en zenginleri ligine girerken, 86 milyon fakirlik yaşamayacak. Bu ülkede bir çocuk okulda açlıktan bayılırsa bu bir haktır. Türkiye bunu hak etmiyor. Bu ana tablodur. Bu bağlamda kampanyanın iyi geçtiğini söylemek isterim. Şehir şehir, sokak sokak dolaşıyoruz. O sessiz AKP seçmeni Erdoğan’a öyle bir ders verecek ki Erdoğan şaşıracak, biz bile şaşıracağız. ‘Hayır, hepsi bu değil’ diyeceğiz. 14 Mayıs sadece CHP’lilerin değil Türkiye’nin de adalete susadığı, nehre dönüştüğü günün adı olacaktır. Misyonumuz değerlidir. Yorulacağız, hepimiz yorulduk. Her zaman birlikte çalışıyoruz. Türkiye’yi beladan kurtarmaya çalışıyoruz.

BİZİ BİRLEŞTİREN ŞEY TÜRKİYE’DE ADALET ARAYIŞIMIZDIR: Gençler ayrılmamalı. Gençlerin bir kısmı küçük partilere yöneliyor gibi bir algı var ve biz bu algıyı kıracağız. Her şeye rağmen Millet İttifakına sıcak bakmayan gençlere söyleyebileceğiniz tek şey hepimiz için özgürlük ve adalettir. Gerisi çeviri. Bölmeyelim. Ortak tehdide karşı güçlerimizi birleştirelim. Geçmişte bazıları bize faşist dedi, bazıları da komünist dedi. Birine gerici dedik. Şimdi beraberiz. Bizi bir arada tutan şey, Türkiye’de adalet arayışıdır.

ADALET GELİYORSA, 86 MİLYONUN GELİŞTİRİLMESİNDEN ÖNCE BİLİNİZ BAŞKA SORUN YOKTUR: Devletin dini adalettir ama Türkiye’de eksik olan tek şey adalettir. Tüm alanlarda. Ekonomide, siyasette, sanatta, üniversite girişlerinde, yurtlarda adalet yok. Adalet geldiğinde bilin ki 86 milyon insanın zenginleşmesinin önünde başka hiçbir engel yoktur. Beklentimiz Türkiye’nin bekası ve 86 milyon insanın memnuniyetidir. Bu altı genel liderin adalet dışında ortak bir yanı var, o da hiçbir siyasetle zenginleşmemiş olmaları. Birileri Türkiye’yi soydu ve yurt dışında villa değil, mahalle satın aldı. Sokağı aldılar. Eskiden devletler birilerini zengin ederdi, yurt dışından mahalleler satın alırdı. Bu para senin paran, milletin parası. Şimdi kalk, git millete o parayı geri alacağımızı söyle.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu