Yaşam

çok mutlu ve gururluyuz

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Eğitim varsa gelecek vardır” sloganıyla eğitimin meyvelerini toplamaya devam ediyor. Kemer Belediyesi tarafından Kemerli öğrenciler için ücretsiz olarak hazırlanan Ahmet Erkal Eğitim ve Pekiştirme Kursu öğrencisi Şevval Yağmur Öztürk, üniversite sınavında Türkiye 117. oldu.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun kumarhaneden eğitim yuvasına çevirdiği Ahmet Erkal Yetiştirme ve Güçlendirme Kursu başarıdan yetinmiyor. Geçen yıl kursiyerlerimizin büyük çoğunluğu Türkiye sıralamasına giren kursumuz bu yıl da çok değerli başarılara imza attı.

Ahmet Erkal Yetiştirme ve Güçlendirme Kursu kursiyeri Şevval Yağmur Öztürk üniversite sınavında Türkiye 117.’si oldu.

Deprem bölgesinden geldi sınavda derece aldı

Sınavda Kahramanmaraş depreminden etkilenerek Kemer’e gelen öğrenci Tabiat Demirel de Türkiye 11 binincisi olmayı başardı. Resmi sonuçların açılmasını beklediklerini söyleyen Kurs Müdürü Suat Göv, “Başarı tablomuz çok yüksek olacak. Öğrencilerimizin tamamına yakını büyük başarılar elde etti.” söz konusu.

çok mutlu ve gururluyuz

Öğrencileri makamında kabul eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, her iki öğrenciyi de yürekten kutladığını söyledi. “Neşeye ne diyeceğimizi bilemiyoruz” diyerek söze başlayan Önder Topaloğlu, “Uzun süre çalıştınız. Öğretmenleriniz ve aileleriniz de çok çalıştı. Ne de olsa paranızın karşılığını aldınız. Türkiye’de bu sınava 3,5 milyon öğrenci girdi. Şevval Yağmur Öztürk 3,5 milyon öğrenci arasında 117. oldu. Tabiat Demirel 11. oldu. Tabiat deprem bölgesinden Maraş’tan geldi ve Türkiye sıralamasına girmeyi başardı. O kötüden geliyor. psikoloji, şu anda dershanemizde okuyor ve dereceye giriyor, büyük bir başarı için kendisini tebrik ediyorum.”

Başarı çabasız değil

Emek vermeden başarıya ulaşılamayacağını vurgulayarak sözlerine devam eden Lider Topaloğlu, “Her zaman derim ki, emek vermeden başarı olmaz. Kemer Belediyesi olarak eğitimin her zaman yanındayız. Üniversite hayatınızda da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sizi, ailenizi ve öğretmenlerinizi tebrik ederiz. Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim. Ana fikir; Vatanını, milletini, bayrağını ve Atatürk ilkelerini seven bir gençlik yetiştirmek. Eminim sen de bunu yapabilirsin.”

“Cumhurbaşkanımızın Allah yardımcısı olsun”

Kurs Müdürü Suat Göv yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Öğrencilerimizin annelerinden sabah saatlerinden itibaren telefonlar alıyorum. Ağlamaklı bir sesle teşekkürlerini iletmemi istediler. “Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun” dediler. Biz de gerçekten mutluyduk. Zülal kardeşimiz şu anda Kemer’de ilçenin dilinde birinci. Resmi sonuçların açıklanmasını bekliyoruz. Sıralamada çok sayıda öğrencimiz var. Doğamız da Hatay’dan korkunç bir afetten Kemer’imize geldi, kursumuza katıldı ve büyük bir başarıya imza attı. Çok mutlu ve gururluyuz. Sizin liderliğinizde başta Belediyemiz çalışanları olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Daha önce de hedefimizin ilk 200 olduğunu söylemiştim. 117. olarak taçlandık. Ayrıca tüm Kemerli öğrencilerimize belediyemizde ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti vereceğiz. Kursumuzun dördüncü yılına 400 öğrenci şifresiyle başladık. Eğitim Varsa Gelecek Var, projenizi zirveye taşımak için çok çalıştık. Türkiye genelinde belediye özel dershanecilikte zirvedeydik, şimdi çıtayı daha da yükselttik ve o seviyedeyiz. Teşekkürler Başkan” dedi.

Emeğinizin meyvelerini size göstermek istedik.

Türkiye 117.’si olarak büyük bir başarıya imza atan Şevval Yağmur Öztürk, Lider Topaloğlu’na teşekkür ederek, “Öncelikle Belediye Başkanımıza, Müdürümüz Suat’a ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten hiçbir şeyden kaçınmadın. Her türlü imkanı sundular. Eksik olduğunu söyleyebileceğim hiçbir şey yok ve bana güvendiler. Kendime çok güvendim. Çok mutluyum. Size sıkı çalışmanızın meyvelerini göstermek istedim” dedi.

tıp fakültesi hedefime ulaştım

Deprem bölgesinden Kemer’e gelerek Tıp Fakültesi hedefine ulaşan Tabiat Demirel, şunları söyledi; “Öncelikle Başkanımıza, müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Çok yardımcı oldular ve ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Tıp Fakültesi’nde okumak istiyordum ve bu hedefime ulaştım.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu