Teknoloji

Bir kez aldatan biri sürekli mi aldatır? “Bir kez aldatan her zaman aldatır” sözü ne kadar doğru?

Karısını bir kez aldatan kişinin bu alışkanlığından vazgeçmeyeceği ve tekrar aldatacağı söylenir… Ancak bunun ne kadar doğru olduğunu kesin olarak söylemek kolay değil. Pek çok insan geçmişteki bir sadakatsizliğin gelecekteki sadakatsizliklerin kesin bir işareti olduğuna inanırken, bunun mutlak gerçek olduğu söylenemez. Ancak bir kez aldatanların bir daha asla aldatmayacağı düşünülmemelidir.

2017’de yayınlanan bir araştırma, hile yapanların bu hareketi tekrar etme olasılıklarının ne kadar olduğunu belirlemeye çalışarak bahis konusuna ışık tutuyor. Araştırmacılar 484 çift üzerinde çalıştı ve katılımcıların yüzde 44’ünün ilişki sırasında bir noktada kafir olduğunu buldu.

Analiz, geçmişte kopya çekenlerin, hiç aldatmayanlara göre tekrar aldatma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. üç kat daha fazladıraçıklığa kavuşmuş.

çalışmanın ortak yazarı Kayla Knoppyaptığı açıklamada, “ Tarih, ilişkiler için önemlidir.dedi ve devam etti: “ Romantik hikayelerimizde her adımda yaptıklarımız bir sonrakini etkiler.

Bu, bazı durumlarda sadakatsizlik için yanlış olsa da, sabit bir kural değildir. Psikolog Kristin Davinve nörolog Heidi MoawadTerapi Seçimi makalelerinde, “ Bir kez aldatan bir daha aldatamazder ve devam eder: “ Bununla birlikte, seri dolandırıcılar, kalıcı, kronik bir sadakatsizlik modeliyle cinsel bir partner arayanlardır.

Terapist Ainhoa ​​​​Plata El País’e, psikolojide böyle resmi bir terim olmasa da, bazı insanları sadakatsiz olmaya daha yatkın hale getirebilecek bazı kişilik özellikleri olduğunu söyledi. Bunlar, narsisistik kişilik bozukluklarıda içerir.

Plat, ” Narsist insanlar sevildiklerini ve takdir edildiklerini hissetmek için başkalarını kullanırlar. Zorlukları severler ve sürekli olarak başkalarından üstün olduklarını kendilerine kanıtlarlar. Bu yüzden aşık olma tutkusunu yaşamayı severler… o alanda uzun süreli bir ilişkiden çok daha fazla takdir edildiğini ve değer verildiğini hissederler.dedi ve ekledi: “ Narsist, istikrarlı ve kalıcı bir ilişkiden memnun değildir çünkü zamanla partneri bağımsızlık kazanır ve onu putlaştırmayı bırakır. [Sonra] sadakatsizlikler narsistin ihtiyaçlarını karşılar.

Ines Barcenas Bununla birlikte, El País’e, kaçınan bağlanma türlerine veya düşük özgüvene sahip bireylerin de seri aldatmaya eğilimli olabileceğini ve muhtemelen bağlılığa karşı isyan edebileceğini veya başkalarından onay isteyebileceğini söyledi. Barselona, ​​“ Ancak, sadakatsiz olan herkesin kişilik bozuklukları veya zihinsel sorunları yoktur. Bazen sadakatsizlikler özellikle bir partnerle ilgili olabilir.” söz konusu.

Elbette, birinin tekrar tekrar hile yapmasının pek çok başka nedeni olabilir, ancak bunların düzeltilebileceği ve “seri dolandırıcıların” alışkanlıklarından vazgeçebileceği yeterince haber.

Bárcenas sözlerini koyar ” Çabuk tedavisi yoktur. Kimlik, benlik saygısı üzerinde çalışmalısınız… bu, kişi ile başkaları arasındaki bağlantıyı keşfetmeyi ve yeniden yapılandırmayı içeren çok uzun bir yoldur. Ama evet, başkaları için daha iyi ve daha iyi olmak mümkün”diye bitirdi.

Özetlemek gerekirse, bir kişinin eşini aldatması, aynı şekilde devam edeceği anlamına gelmez. Bir kez aldatmaktan, tekrar aldatmaya kadar pek çok farklı durumun birçok farklı faktöre bağlı olduğu bir gerçektir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu