Haber

Başkan Gürün, Lozan’ın 100. Yılını Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

“Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi, bağımsızlığını kazanmış bir milletin şeref madalyasıdır.”

Milli Mücadele’nin cephede kazanılmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu kıymetli antlaşmada emeği geçen herkesi saygıyla andıklarını belirtti.

Başkan Gürün; “Türk Milleti, Atatürk’ün önderliğinde Milli Mücadele’de 7 düveye karşı savaşmış ve tüm dünyaya örnek olacak bir destan yazmıştır. Cephede hiçbir şekilde galip gelemeyen milletler, Lozan’da Türk Milleti’nin temsilcilerini yenebileceklerini sanmışlar ve Atatürk’ün talimatıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yetkileri ile ülkemizi Lozan’da temsil eden İsmet İnönü’nün başarısıyla püskürtülmüştür. İstiklal düşkünü Türk Milletinin cephede vatanı için verdiği emekler Lozan’da masaya yatırılmış ve ülkemizin bütün istiklal hakları kazanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Lozan’da 100 yıl önce imzalanan tapusu bizim erdem madalyamızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, anlaşmayı imzalayan İsmet İnönü’yü ve bu anlaşmada emeği geçen Türk heyetini saygıyla anıyor ve şükranlarımı sunuyorum.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu