Haber

Anadolu Efes finalde Fenerbahçe’yi yendi

Basketbol Süper Ligi play-off yarı final 4. maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe’yi konuk etti.

Anadolu Efes finale yükseldi

Anadolu Efes karşılaşmayı 87-78 kazandı ve seriyi 3-1 kazanarak birinci finalist oldu.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, basketbol menajeri Sertaç Komsuoğlu ile menajerler Ahmet Ketenci, Kemal Danabas ve İlker Dinçay maçı sahadan takip etti.

İlk periyod

Karşılaşmaya Wilbekin’in üst üste üç sayılık isabetleri ile başlayan Fenerbahçe, ilk 5 dakikayı 8-10’luk üstünlükle geçti. Sarı-lacivertliler, çeyreği Wilbekin’in 20-16 üstünlüğü ile 11 sayı farkla tamamladı.

ikinci dönem

İkinci periyoda da boyalı alanda iyi başlayan ev sahibi ekip 8-0’lık seri ile öne geçti: 24-20. 13. dakikada Micic’in üçlüğü ile 6 sayı (27-21) öne geçen lacivert beyazlılar, 15. dakikada aynı oyuncunun 4 sayılık atağıyla farkı çift hanelere yükseltti: 34-23. Fenerbahçe Beko, Wilbekin’in kişisel performansıyla ürettiği skorlarla farkı tek hanelerde tutmayı başarsa da Anadolu Efes soyunma odasına 45-41’lik üstünlükle gitti.

üçüncü dönem

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başlarken Fenerbahçe 24. dakikada Motley’nin basketiyle beraberliği yakaladı: 49-49. Aynı dakikada Guduric’in sayıları ile öne geçen sarı-lacivertliler (49-51) karşısında son yarıda üst üste sayılar bulan Anadolu Efes final periyoduna 65-61 önde girdi.

son çeyrek

Son çeyreğe düzgün giren Anadolu Efes 32. dakikada farkı 8 sayıya yükseltti: 71-63.

Lacivert beyazlılar, Bryant’ın üst üste sayıları ile 35. dakikada farkı çift hanelere (76-66) yükseltti.

38. dakikada Melih Mahmutoğlu’nun üçlüğü ile öne geçen Fenerbahçe, farkı 3 sayıya getirdi (81-78).

Anadolu Efes, maçın bitimine 47 saniye kala Bryant’la basket bularak farkı 2 hamleye taşıdı. Fenerbahçe, Wilbekin ile hamleden eli boş dönünce Anadolu Efes serbest hattan bulduğu sayılarla farkı açtı ve parkuru 87-78 kazandı.

ulas-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu