Haber

ABD: “Kuzey Kore ile müzakereye hazırız, ancak harekete geçmiyorlar”

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore’nin topyekun savaş sözlerinin ardından yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore ile masaya oturmaya hazır ve istekli olduğumuzu defalarca ifade ettik.”

Kuzey Kore’nin olası bir ABD askeri harekâtına topyekun savaş ilkesi çerçevesinde nükleer silahlar da dahil olmak üzere karşılık vereceğini açıklamasının ardından Washington, Pyongyang’a cepheden yanıt verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Kuzey Kore ile defalarca diyalog çağrısı yaptıklarını hatırlattı. Price, “Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik kesin hedefe yönelik atabileceğimiz pratik adımlar konusunda Kuzey Kore ile masaya oturmaya hazır ve istekli olduğumuzu defalarca açıkça belirttik” dedi. dedi” dedi.

Bölgesel barış ve güvenlik için dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin Kuzey Kore’den hesap sorması ve Pyongyang rejimine “ABD, müttefikleri ve daha geniş bölge için tehdit oluşturan provokasyonların her zaman bedelleri olacaktır” şeklinde çok net bir mesaj göndermesi gerektiğine dikkat çekildi. ve sonuçları”. Konsey kararlarına lehte oy veren Birleşmiş Milletler (BM) daimi üyeleri de dahil olmak üzere tüm ülkelerin Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlara uyma ve uygulama sorumluluğu olduğunu hatırlattı.

Kuzey Kore meydan okudu

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lyold Austin’in Seul ziyaretinin “ABD’nin Kore Yarımadası’nı devasa bir savaş cephaneliğine ve kritik bir savaş bölgesine dönüştürmesiyle sonuçlanacak tehlikeli senaryosunun güçlü bir göstergesi olduğunu” savundu. “. Muhtemel bir askeri operasyona nükleer silahlar da dahil olmak üzere topyekun savaş ilkesi çerçevesinde karşılık verileceği ifade edildi. Kuzey Kore’nin “Washington’ın düşmanca politikası” nedeniyle ABD ile herhangi bir rastgele diyalog arayışına girmediği de belirtildi. – WASHINGTON

habertarsus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu