Haber

48 Genç Mühendis Adayı Elektrik Üretimini Yerinde İnceledi

Cengiz Güç, rüzgar enerjisi santrali ve güneş enerjisi santralinden oluşan Sinop Hamsi Hibrit Enerji Santrali ile Samsun Doğal Gaz Çevrim Santrali’ne geleceğin mühendisleri için teknik gezi düzenledi. Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin düzenlediği geziye 12 üniversiteden 48 öğrenci katıldı.

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Cengiz Holding’in küme şirketi Cengiz Güç, geleceğin mühendislerinin eğitimine katkı sağlamak ve onlara destek olmak amacıyla TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi işbirliğiyle düzenlediği ziyaretlere devam ediyor. Elektrik üretimini yerinde öğreniyoruz. 12 üniversitenin elektrik-elektronik bölümlerinde eğitim gören 48 öğrenci, Cengiz Enerji’nin Sinop’ta rüzgar enerjisi santrali (RES) ve güneş enerjisi santralinden (GES) oluşan Hamsi Hibrit Elektrik Santrali ile Samsun’da Doğal Gaz Çevrim Santrali’ni ziyaret etti.

Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, TED Üniversitesi, Başşehir Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı ziyaretin ilk durağı, rüzgar ve güneş enerjisi santralleri vardı. İki kaynaktan elektrik üretimine olanak sağlayan Hamsi Hibrit Elektrik Santrali oldu. Geleceğin genç mühendis adayları, Cengiz Enerji’nin toplam gücü 500 MW’ı aşan rüzgar ve güneş enerjisi santrali yatırımlarının ilk örneklerinden biri olan Sinop’ta bulunan Hamsi Hibrit Enerji Santrali hakkında detaylı bilgi aldı.

TARİH VE KÜLTÜRE YOLCULUK

Programın ikinci gününde öğrenciler, işletmeye geçtiğinde dünyanın en verimli doğalgaz çevrim santrali olarak ödüllere layık görülen Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali hakkında detaylı bilgi aldı. Özel sektördeki enerji güvenliğinin Türkiye’deki en büyük temsilcilerinden Cengiz Güç yöneticileri, elektrik üretimini yerinde anlatırken öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Tesis gezisinin ardından iki şehrin kültürel bölgelerini tanıma fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye’de milli mücadelenin başladığı Samsun’daki Diogenes Heykeli, Sinop Cezaevi ve Bandırma Vapuru’nu ziyaret etti. Öğrenciler ayrıca Cengiz Holding’in kümelenme şirketi Eti Bakır sponsorluğunda gerçekleştirilen arkeolojik kazıları da inceledi ve ilk yerleşim izleri M.Ö.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu